Verstappen over glad asfalt: ''Dit slaat natuurlijk nergens op''

Verstappen-gp-turkije

Max Verstappen heeft na de twee vrije trainingen op vrijdag voor de camera van Ziggo Sport gereageerd op zijn eerste dag in Istanboel. De Nederlander wist alle twee de trainingen als snelste af te sluiten op een spekglad asfalt op Istanbul Park.

''Ik had tot de vijfde versnelling wielspin'', begint Verstappen. ''Dat was niet heel fijn om mee rond te gaan. Er was echt geen grip, ik weet niet wat ze met het asfalt hebben gedaan en dit slaat natuurlijk nergens op. Portimão was zelfs een stuk beter dan dit. Op de simulator hadden we een redelijke conservatieve afstelling gebruikt en dan rijd je rondjes van 1.22 of 1.23. Nu rijd je rondjes van 1.28 en dat is niet leuk in een Formule 1-auto.''

Verstappen was wel tevreden over zijn eerste werkdag in deze omstandigheden. Hij ziet Mercedes echter gewoon terugkomen en dan gaat het opnieuw lastig worden de Duitse renstal te verslaan.

''Ook in de tweede training was er nog geen grip. We zitten nog steeds zeven of acht seconden af van de tijd die we zouden moeten rijden'', gaat Verstappen verder. ''Er is echt wat mis met het asfalt. Ik heb geen flauw idee wat ze ermee hebben gedaan.

Ik ben best wel tevreden verder over mijn dag, maar ik denk dat Mercedes er ook gewoon weer staat. Dat zie je ook wel aan de longruns en het wordt ook lastig die te verslaan. Het is gewoon jammer dat je geen grip hebt, omdat ik er best erg naar uitkeek om hier te gaan rijden en als je dan op ijs rijdt en niet voluit kunt gaan is dat gewoon jammer'', besluit Verstappen.

https://youtu.be/SJBBUL3Kv9U

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden