Verstappen; ‘Over het algemeen een saaie wedstrijd’

door Tim Koenders
M237274

Verstappen heeft na afloop van de race aangegeven dat het over het algemeen een saaie race voor hem was. De Nederlander is tevreden met het resultaat en baalt achteraf niet echt van de niet behaalde overwinning.

Verstappen kende vandaag een relatief saaie wedstrijd. Bij de start had hij een klein gevecht met Leclerc maar in de rest van de wedstrijd is hij bijna niemand tegengekomen. In de slotfase van de wedstrijd had hij nog zicht op de overwinning maar hij is realistisch en zegt dat het gewoon niet mogelijk was. In de slotfase kregen de beide coureurs van Mercedes een lekke band waardoor Verstappen nog dichtbij kon komen. De Nederlander met startnummer 33 maakte nog een stop voor de soft band om voor de snelste raceronde te gaan. Mocht hij dit niet gedaan hebben had hij de overwinning kunnen pakken.

Bij Ziggo Sport reageert Verstappen op het feit dat hij zonder de stop de race had kunnen winnen. Hij geeft aan dat hij niet graag zo denkt. “Als Bottas geen lekke band had gehad wordt je derde. We hebben gewoon geluk gehad en daarmee één plek gewonnen.” Verstappen geeft ook aan blij te zijn met het punt voor de snelste raceronde. Daarnaast verwacht hij niet dat Mercedes opziet tegen volgend weekend wanneer er met een zachtere compound gereden gaat worden. Volgens Verstappen kunnen ze gewoon een keer vaker naar binnen. “Ze zijn gewoon te snel, ook al hebben ze problemen met de voorbanden. Ze rijden dan een halve seconde langzamer maar dan zijn ze alsnog snel genoeg.”

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden