Verstappen realistisch na P3: “Mercedes te snel”

AP-24TCUUZ8H1W11_news

Max Verstappen heeft vrede met zijn derde plaats tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. De Nederlander moest tijdens de kwalificatie meer dan een seconde toegeven op pole sitter Lewis Hamilton, maar constateert dat Mercedes gewoonweg te snel is op dit moment.

Verstappen hoopte voorafgaand aan het weekend dat de upgrades op de Red Bull het team dichterbij Mercedes zou brengen. De Nederlander kijkt echter na de kwalificatie op Silverstone tegen een seconde achterstand aan. Verstappen: “Ik ben niet verrast door het resultaat, we leren de auto steeds beter kennen. We zijn de hele tijd al derde, dus meer dan dit kan ik niet doen.”

De Red Bull coureur beseft dat Mercedes nog buiten schootsafstand is: “De ronde zelf in Q3 was best goed, alhoewel ik een klein momentje had in de laatste bocht. Maar het gat naar Mercedes is groot. Eigenlijk was dat de laatste drie races ook het geval. Dat moet je dan gewoon accepteren en het zelf proberen beter te doen. Ik ben tevreden met de derde plek, want het is in ieder geval beter dan P7 in Hongarije.”

Of de Mercedessen in de race te pakken zijn weet Verstappen niet. De Nederlander leek in de long runs op vrijdag een gelijke pace als het Duitse team te kunnen rijden: “De race is altijd een ander verhaal, maar normaal gezien maken we geen kans. Ik hoop op een goede start en vanaf daar zien we wat we doen. Vanaf de derde plaats heb ik in ieder geval een kans om het gevecht aan te gaan.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden