Verstappen rekent op Perez in jacht op Mercedes

SI202011150149_news

Max Verstappen heeft hoge verwachtingen van zijn nieuwe teamgenoot Sergio Perez. De Red Bull-coureur denkt dat de Mexicaan het team verder vooruit kan helpen in de jacht op Mercedes en hemzelf scherp zal houden.

Na lang wachten werd vrijdag eindelijk de nieuwe teamgenoot van Max Verstappen aangekondigd. De keuze van Red Bull viel op de ervaren Sergio Perez. Alexander Albon werd na een teleurstellend seizoen gedegradeerd tot test- en reservecoureur.

“Het is altijd lastig om tegen Mercedes te vechten en ik hoop dat Checo degene kan zijn die het team vooruit helpt en mij scherp kan houden”, legt Verstappen uit aan Formula 1 voorafgaand aan het FIA-gala. “Om een teamgenoot te hebben die je echt pusht is altijd enerverend.”

Waar Verstappens teamgenoot Albon een moeizaam seizoen doormaakte, liet Perez zich juist van zijn beste kant zien. Hij maakte optimaal gebruik van de geboden kansen, was teamgenoot Stroll de baas en bekroonde zijn jaar met een sensationele overwinning in de Grand Prix van Sakhir.

Verstappen denkt dan ook dat de ervaren Mexicaan het team kan helpen in de strijd met Mercedes. De Nederlander rekent vooral op zijn hulp als rugdekking, iets waar Albon niet toe in staat was. “Ik denk niet dat het wat gaat veranderen aan mijn prestaties, maar het helpt dat we een tweede auto hebben die de hele race mee kan doen en de druk op kan voeren. We waren dit jaar vaak competitief, maar ik was dan de enige auto die ze kon verslaan en dan moesten we iets anders proberen. Maar zij konden dan altijd de juiste strategie toepassen, omdat ze mij met een van hun auto’s konden pareren.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen