Verstappen rijdt mee in volgende ronde Supercars eSports

door Hidde Wissels
AP-21YP5UBD51W11_news

Max Verstappen doet aanstaande woensdag mee met de volgende ronde van het 'Supercars All Stars Eseries-kampioenschap' Dat meldt The Race maandag. Het event maakt woensdag gebruik van de circuits Silverstone en die in Barcelona. 

Verstappen heeft zin om woensdag mee te strijden in deze ronde van dit eSports-kampioenschap: ''Ik kijk ernaar uit om te gaan racen'', begint Verstappen. ''Het wordt een uitdaging, omdat het een auto is waarin ik nog niet veel heb gereden op de sim. Maar de auto's zijn in het echt best gaaf om te zien rijden. Met Supercars rijden we altijd in Melbourne, dus is het interessant om te zien hoe ik het ga doen tegen de andere coureurs. De Supercar heb ik nu een paar keer geprobeerd op iRacing en het is een erg lastige auto om goed in te rijden.''

De Nieuw-Zeelander Shane Van Gisbergen heeft regelmatig online geracet tegen Verstappen en komt hem woensdag opnieuw weer tegen op het asfalt. Van Gisbergen noemt het geweldig dat de Nederlander meedoet en zegt dat Verstappen meteen competitief zal zijn.

''Hij is snel en hij kent deze circuits natuurlijk goed, dus ik verwacht hem vooraan het veld te zien. Net als in de Formule 1 rijdt hij agressief en deinst hij voor niemand terug, dus het is goed om hem deze week op de grid te zien.''

Verstappen is al best succesvol geweest in zijn sim. Zo heeft hij het Esports-kampioenschap van zijn team Redline ‘Real Racers Never Quit’ op zijn naam geschreven https://twitter.com/Max33Verstappen/status/1249706629534289926?s=20.

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen