SI202012120036_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen start vanaf P2 tijdens de Grand Prix van Monaco. De Nederlander was op koers voor pole position toen Charles Leclerc in de laatste seconden van Q3 zijn auto in de vangrails ramde. Dat zorgde voor een rode vlag, de kwalificatie werd niet meer hervat. 

"Ik was echt lekker bezig. De rode vlag heeft mijn kans op pole position verpest. Maar ondanks dat ben ik super tevreden over dit weekend tot nu toe", aldus Max Verstappen tegenover Grand Prix Radio. De Red Bull-coureur was erg snel op het smalle circuit in Monte Carlo. Tijdens de derde vrije training wist hij zelfs de snelste tijd te klokken.

"We wisten dat de laatste run in Q3 het belangrijkste zou zijn door hoe we de banden hadden verdeeld. Dat zou een hele goede ronde zijn geweest", legt Verstappen zijn plan voor Q3 uit. "Het was 100 procent mogelijk om voor pole te vechten."

Max Verstappen / Red Bull Racing / Monaco GP
Foto: Red Bull Racing / Peter Fox / Getty Images

Op de donderdag liep het nog niet heel soepel voor de Nederlander. Hij liet dan ook duidelijk aan zijn team blijken dat hij niet tevreden was. Ondanks dat stond de Nederlander er op zaterdag wel, maar dat ging niet vanzelf. "We hebben heel veel gedaan en bijna alles aangepast", stelt Verstappen. "Op dit circuit heb je veel mechanische grip nodig, Ferrari is daar goed in. Het heeft ons even geduurd om op dat niveau te komen."

Mogelijke penalty Leclerc

Of de Nederlander de race ook als tweede van start zal gaan, is nog maar de vraag. Charles Leclerc zou namelijk nog een gridstraf kunnen krijgen door de reparaties aan zijn auto. Als de gearbox van zijn auto beschadigd is, levert hem dit zeker een penalty op. "In de race ga je niet voluit. Je moet je banden goed houden en kijken wanneer je een pitstop kunt maken. We gaan het zien. Eerst maar eens kijken waar we uiteindelijk starten."

Het kampioenschap is ongekend spannend en lijkt een ultieme strijd te worden tussen Verstappen en zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. Het verschil tot Hamilton is nu veertien punten, maar de race van morgen kan daar wellicht verandering in brengen in het voordeel van Verstappen.

Lees ook: Charles Leclerc pakt ondanks crash pole in Monaco

Lees ook: Liam Lawson verliest Formule 2-winst na diskwalificatie

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden