Verstappen strijdbaar voor laatste race: "Ik ga alles geven"

SI202012120523_news

Max Verstappen stuntte met een pole position tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Abu Dhabi. De Red Bull-coureur zegt alles te gaan geven tijdens de laatste race van het seizoen, maar verwacht een zwaar gevecht met Bottas en Hamilton. “Ik heb geen back-up, dus moet gewoon zelf gas geven.”

De kwalificatie op het Yas Marina Circuit was ongemeen spannend. Max Verstappen zat er de hele sessie goed bij en wist in zijn laatste run met een miniem verschil zowel Valtteri Bottas als Lewis Hamilton te verslaan. Het betekende voor de Red Bull-coureur zijn eerste pole position sinds de Grand Prix van Brazilië in 2019 en zijn derde in totaal. Het was tevens de eerste pole position voor een niet-Mercedes motor dit seizoen.

“Ik ben heel blij”, aldus Verstappen tegenover Ziggo Sport. “De ronde was niet perfect, maar als het maar goed genoeg is en dat was het vandaag. Ik had dit niet verwacht om eerlijk te zijn. Toch nog één pole position dit jaar.”

Ook voor het team van Red Bull was de pole position van Verstappen een welkome opsteker. Het rondje van de Nederlander zorgde dan ook voor uitbundige taferelen in de pitbox. “Dat is natuurlijk super om te zien”, glundert Verstappen als hem wordt gevraagd naar de reactie van zijn team. “Iedereen is moe en wel een beetje klaar met dit seizoen. En als je dan in de laatste wedstrijd nog pole position kan pakken dan is dat ook een super motivatie voor de race, dus ik hoop dat we ook weer een nieuw wereldrecord neerzetten bij de pitstop.”

Ondanks Verstappen beide Mercedes-coureurs versloeg in de kwalificatie, blijft hij op zijn hoede voor Bottas en Hamilton. “Ze gaan natuurlijk snel zijn tijdens de race. Het betekent niet omdat wij nu op pole position starten we ook makkelijk gaan winnen. Maar ik ga alles geven en dan zien we wel. Ik heb natuurlijk twee Mercedessen achter mij die allebei een andere strategie kunnen doen, want daarachter staat natuurlijk een McLaren. Dus ik heb niet echt die back-up en moet gewoon zelf gas geven.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen