Verstappen tevreden na VT1 en VT2 in Bahrein: "Auto was oké"

door Julia Onclin
SI202103160282_hires_jpeg_24bit_rgb

Max Verstappen is best tevreden na afloop van de eerste dag in Bahrein. De Nederlander was tijdens beide vrije trainingen de snelste. "De auto was oké", vertelde Verstappen na afloop tegenover Verstappen.com.

“We hadden andere omstandigheden dan tijdens de wintertests, maar het ging goed", begint Verstappen. De Red Bull-coureur is tevreden met het verloop van de vrije trainingen, maar vindt ook dat het altijd beter kan. "Ik had een goed gevoel in de auto en natuurlijk zijn er nog een paar dingen waar we naar moeten kijken, banden bijvoorbeeld en een beetje werken aan de balans, maar over het algemeen ben ik redelijk tevreden.”

De omstandigheden zullen morgen wat anders zijn dan vandaag en Verstappen is zich er dan ook van bewust dat alles dan weer anders is. “Morgen is er weer een nieuwe dag met meer wind wat met deze auto’s erg lastig is.” Ook op zondag wordt meer wind verwacht.

SI202103160252_hires_jpeg_24bit_rgb-700x489
(c) Red Bull Racing/Mark Thompson/Getty Images

Tijdens de eerste vrije trainingen liet Verstappen de snelste tijd achter zijn naam noteren. Ook McLaren-coureur Lando Norris was goed op dreef. Tijdens VT1 splitte de Brit de Mercedessen en tijdens VT2 was Norris zelfs sneller dan beide Mercedessen. Over de verwachting voor de rest van het weekend zegt Verstappen het volgende: “Ik verwacht dat Mercedes nog steeds de sterkste, door een Mercedesmotor aangedreven, auto is.”

Lees ook: VT2 Grand Prix van Bahrein: Max Verstappen weer de snelste

Lees ook: VT1 Grand Prix van Bahrein: Snelste tijd voor Verstappen

Lees ook: Het verhaal achter eerste F1-overwinning Max Verstappen

door Julia Onclin

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden