Verstappen: “Vechten om het kampioenschap enige doel”

AP-21GFMC46D1W11_news

Max Verstappen voelt zich klaar voor het nieuwe seizoen, dat op 5 juli wordt afgetrapt op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Volgens de Nederlander is vechten om het kampioenschap het belangrijkste doel dit seizoen.

Ook voor Verstappen zit de noodgedwongen pauze er bijna op. De Nederlander vermaakte zich de voorbije maanden onder andere met het simracen. Zo verscheen hij dit weekend nog aan de start van de virtuele 24 uur van Le Mans. Verstappen staat echter te trappelen om weer in de auto te stappen. “Ik voel me goed en ben er klaar voor. Maar dat mag je ook verwachten na zo een lange pauze. Ik kijk ernaar uit om weer te beginnen”, aldus Verstappen in een interview met David Coulthard voor Carnext.

Op de vraag wat Verstappen verwacht dit seizoen is hij resoluut: “Als team willen we winnen. We willen kunnen vechten om het kampioenschap. Dat is onze enige doelstelling. Iedereen is enorm gemotiveerd en ik kan niet wachten om weer te beginnen en te zien hoe we ervoor staan. Hopelijk wordt het geweldig seizoen.”

Alhoewel diverse teams, waaronder Mercedes en Renault, al een test hebben afgewerkt ter voorbereiding op het nieuwe seizoen, heeft Red Bull laten weten daar vooralsnog geen plannen voor te hebben. Verstappen moet daarom nog even geduld hebben tot de eerste vrije training van de Grand Prix van Oostenrijk om de RB16 weer aan de tand voelen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen