Verstappen vindt aangekondigd gesprek met Marko niet nodig

Leclerc

Max Verstappen vindt het niet nodig dat hij na zijn dure crash tijdens de vrije training in Monaco met Helmut Marko in gesprek gaat. De baas achter het Formule 1-project van Red Bull zei zaterdag dat hij na de Grand Prix van Monaco tekst en uitleg wilde hebben van de Nederlander, om te praten over zijn huidige vorm.

"We bellen na elke wedstrijd even, maar er hoeft wat mij betreft geen extra uitleg te komen", aldus Verstappen tegen Motorsport.com "Ik weet zelf donders goed wat er fout is gegaan en wat er beter moet. In dit geval is het simpel: de muur niet raken."

De voornaamste kritiek van Marko was dat Verstappen in veel van zijn acties te ongeduldig zou zijn. De jongste Grand Prix-winnaar aller tijden is het daar niet mee eens. "Nee, ik denk niet dat dat het probleem is."

Verstappen is ook na de race nog altijd ziek van zijn crash, maar wil er niet te lang bij stil blijven staan. "Natuurlijk baal ik van dat moment. Ik wil natuurlijk liever winnen. Je kan er nu wel over door blijven gaan, maar daar schiet je niets mee op. Je moet snel weer door en je voorbereiden op de volgende race."

Verstappen vervolgt: "Het is jammer dat we een hele goede auto hebben maar dat we dat niet op elk circuit kunnen laten zien, omdat we gewoon vermogen tekort komen. Anders zouden ze ons nooit meer terug zien. Maar we gaan het weer proberen. Vorig jaar lag ik tweede in Montreal en dat was met een mindere auto. We gaan het zien."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen