Verstappen: 'Voor titel heb je niet per se beste auto nodig'

AP-1XMDTFUYS2111_news

Max Verstappen denkt dat het mogelijk is om ook in een minder snelle auto dan zijn concurrenten de titel te pakken. De Nederlander sprak zondag met Ziggo Sport uitgebreid over het afgelopen seizoen en zijn verwachtingen voor komend jaar.

Verstappen tempert in eerste instantie nog de vooruitzichten. "Ik hoop dat ik volgend jaar kan strijden om de wereldtitel, maar mijn verwachtingen zijn nog neutraal. Ik moet het allemaal nog zien."

Dat Honda de betrouwbaarheid nog niet op orde lijkt te hebben - Pierre Gasly had in zijn Toro Rosso tijdens de laatste Grand Prix in Abu Dhabi het hele weekend motorproblemen - baart Verstappen geen zorgen. "Ze werken in de fabriek hard aan een heel nieuwe motor, die al een tijd op de testbank staat. Het is even afwachten, maar ten opzichte van wat we nu hebben zal het een stuk beter zijn."

De Red Bull-coureur waagt zich even later toch aan een voorspelling. "Ik verwacht dat we in het begin van het seizoen nog niet echt het materiaal hebben om voor het kampioenschap mee te doen, maar als we daar gewoon goede punten pakken.. Kijk, als ik dit jaar in het begin van het seizoen betere resultaten had gepakt, dan had ik voor de tweede plaats in het kampioenschap mee kunnen doen."

Hij vervolgt: "We moeten net iets beter zijn, er net wat dichter op zitten. Dan daarbij een seizoen draaien zoals Lewis het heeft gedaan - heel constant rijden - dan is dat sowieso al beter voor het kampioenschap. Dan hoef je niet eens per se de beste auto te hebben."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen