Verstappen: ''We moeten niet gaan dromen''

door Hidde Wissels
Max-Verstappen-Nurburgring

Max Verstappen vindt dat Red Bull Racing niet zomaar om de winst gaat strijden dit weekend op de Nürburgring. Het maakt voor Verstappen dan ook niet uit of er dit weekend onder droge of onder natte omstandigheden geracet gaat worden, omdat de RB16 zowel vermogen als grip in het algemeen tekort komt.

De vrijdagtrainingen hebben vooral vanwege de dikke mist niet plaats kunnen vinden. Zo hebben de Formule 1-teams nog geen data kunnen verzamelen op het circuit zelf. Verstappen vindt het jammer voor de fans die aanwezig waren, maar voor zichzelf vindt hij het niet verkeerd dat er nog geen kilometers gemaakt zijn.

''Het is jammer voor de fans, maar op zich vind ik het niet zo verkeerd want er is minder data en minder tijd voor mensen om te wennen'', vertelt hij in een interview met Olav Mol.

Verstappen denkt dat er vooral tijd is verloren om de motor goed af te stellen voor de race: ''Ik denk meer om de motor af te stellen. Hoe je de energie gebruikt over een hele ronde, dat wil je altijd nog wel een beetje fine tunen.''

Honda kondigde onlangs aan de Formule 1 na 2021 te verlaten. Red Bul moet dus voor zowel Red Bull Racing als AlphaTauri op zoek naar een oplossing. Verstappen is er na eigen zeggen relaxed onder.

''Ik ben best wel relaxed eigenlijk, ik kan het toch niet beïnvloeden. Het is natuurlijk jammer dat Honda ermee ophoudt. We hebben nog anderhalf jaar tijd om er wat moois van te maken en daar gaan we natuurlijk vol voor en daarna zien we het wel. Ze blijven volgas doorwerken. Daar zal het niet aan liggen. Wat daarna gaat gebeuren is nog even afwachten. Je kunt over alles gaan speculeren, maar dat heeft geen zin op dit moment.''

De omstandigheden van dit jaar doen denken aan het raceweekend in Hockenheim van 2019. Verstappen wist de chaotische regenrace toen te winnen. De kans op een zelfde scenario acht hij niet groot.

''We moeten niet gaan dromen, we zijn over het algemeen gewoon te langzaam. We moeten heel veel geluk hebben om een race te winnen en dat is zowel in de regen als in het droog. Als je auto goed is, is hij in de regen ook goed. Dan is de auto zo goed dat de rijder ook niet heel veel het verschil kan maken. Voor mij maakt het eigenlijk niet uit of het droog is of het regent. In 2016 hadden we echt een goede auto, alleen kwamen we toen vermogen tekort. Nu komen we vermogen en grip in het algemeen tekort'', besluit Verstappen.

https://youtu.be/2h9X4PGLsj8

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden