Vertraging bij F1-teams, vracht gestrand onderweg naar Brazilië

door Jacobine van den Berg
interlagos-2019-

De organisatie van de Formule 1 heeft bevestigd dat een aantal vrachtvluchten later dan gepland aan zal komen in Brazilië. Ondanks de vertraging laat de F1 ook weten dat er geen gevolgen zullen zijn voor het verloop van het weekend op het circuit van Interlagos.

Voor een aantal Formule 1-teams zal het een race tegen de klok worden. Nadat eerder werd gemeld dat twee vrachtvliegtuigen gestrand zijn in Miami, bevestigt de F1 het nieuws nu ook aan Autosport.com. De organisatie laat weten dat ongeveer de helft van de grid nog wacht op hun vracht. Sommige goederen zullen pas op donderdag in Brazilië aankomen.

Minder dan een week de tijd

Na de Grand Prix van Mexico hebben de teams minder dan een week de tijd om alle vracht te verschepen, het is dus belangrijk dat dit zo snel mogelijk gebeurt, maar dat loopt nu dus minder soepel dan gehoopt.

Het slechte weer in de regio lijkt de oorzaak te zijn volgens de organisatie van de F1. “Er waren vertragingen in het vrachtvervoer vanuit Mexico op maandag als gevolg van de weersomstandigheden, dat betekent dat sommige vracht nog moet aankomen in Brazilië”, laat een woordvoerder weten.

Parc fermé

“We verwachten dat deze vracht donderdag aankomt zonder verdere gevolgen voor het raceweekend”, besluit de woordvoerder. De teams die delen van hun vracht missen, hebben hierdoor maar één dag om de auto klaar te maken voor de eerste vrije training. VT1 is in Brazilië extra belangrijk omdat de parc fermé-regels daarna al zullen gelden aangezien vrijdagmiddag de kwalificatie voor de sprintrace wordt verreden.

Lees ook: Bodyguards niet meer welkom op grid na incident Brundle

Lees ook: Charles Leclerc: “Had gehoopt dat mijn vader mij zo kon zien”

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Brazilië

door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen