Vertrek Honda economische keuze volgens Carey

door Tim Koenders
Chase-Carey-

Chase Carey is van mening dat het vertrek van Honda vooral een economische keuze is. Honda heeft aangegeven dat ze de duurzaamheid willen verbeteren. Volgens de CEO van de Formule 1 wogen de economische factoren zwaarder bij de keuze van het Japanse merk.

2021 zal het laatste jaar worden van Honda in de Formule 1. Red Bull en AlphaTauri zullen hierdoor op zoek moeten naar een nieuwe motor. Honda maakte haar terugkeer in de Formule 1 in 2015 bij McLaren. Het merk had het lastig en had veel problemen. De McLaren viel vaak uit en Honda kwam veelal negatief in het nieuws. McLaren wilde niet verder met het Japanse merk en Toro Rosso besloot met Honda in zee te gaan. Later ging ook Red Bull Racing met Honda rijden. Honda kwam met updates en de motor werd steeds betrouwbaarder en sneller. Honda leek op weg naar de top maar onlangs kwam het besluit om niet door te gaan in de Formule 1.

Honda gaf aan dat het een moeilijke keuze was om de koningsklasse te verlaten. De keuze was op grond van duurzaamheid. Het merk wilde zich volledig focussen op duurzame motoren en de Formule 1 paste daar niet in. Volgens Chase Carey is het vooral een economische keuze geweest. De hele auto-industrie heeft het momenteel lastig en Carey denkt dat ook Honda daarmee worstelt. Honda heeft lastige keuzes moeten maken om kosten te besparen en één van die keuzes had betrekking op de Formule 1.

De CEO maakt zich geen zorgen, in 2026 komen er nieuwe motorreglementen die het voor leveranciers aantrekkelijker maken om in de stappen. Het zal goedkoper, simpeler en duurzamer worden. De Amerikaan is ervan overtuigd dat er nieuwe leveranciers in de Formule 1 zullen komen.

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden