Vettel: 2018 gaf in negatieve zin doorslag voor Ferrari

2020AbuDhabiGrandPrixSunday_GP2017_173419_2ST7710

Sebastian Vettel heeft zijn droom om wereldkampioen te worden met Ferrari helaas nooit waar kunnen maken. Zowel het team als de Duitser besloot de handdoek in de ring te gooien en Vettel zal vanaf 2021 niet langer uitkomen voor de Italiaanse renstal. In gesprek met Motorsport blikt Vettel terug op zijn tijd bij Ferrari.

"We wilden het kampioenschap winnen en dat is niet gelukt. We hebben gewoon gefaald", stelt Vettel. "De missie is niet geslaagd, dus het is gewoon een terechte conclusie. Er is niets mis mee om dat hardop uit te spreken."

Doorslaggevend

De grote vraag blijft nog altijd hoe het kan dat Ferrari zo tekort komt. Het is makkelijk om de schuld af te schuiven op de kracht van Mercedes en hoe sterk zij voor de dag kwamen, maar dat doet de Duitser niet. "Ja, we hebben het waarschijnlijk moeten opnemen tegen één van de sterkste combinaties die we ooit in deze sport hebben gezien. We hebben goede races gehad, maar zaten er soms ook gewoon te ver vanaf. Daar zijn wel redenen voor, maar in het grote geheel hebben we gewoon gefaald."

Foto van Sebastian Vettel
(c) Scuderia Ferrari Press Office

De Duitser meent dat 2018 in negatief opzicht de doorslag heeft gegeven. Zo had het overlijden van Sergio Marchionne een grote impact. Ook de vervanging van teambaas Maurizio Arrivabene door Mattia Binotto heeft volgens Vettel zijn weerslag gehad op het team. "Wat dat betreft is 2018 in meerdere opzichten wel een doorslaggevend jaar geweest."

Vertrek James Allison

Al met al denkt Vettel dat het een reeks gebeurtenissen is die ervoor gezorgd heeft dat Ferrari steeds verder afgleed. Zo heeft volgens hem ook het vertrek van James Allison naar het team van Mercedes invloed gehad op de situatie. "Je kunt het zeker niet op één ding gooien. Maar in 2016 is er bijvoorbeeld al afscheid genomen van James Allison vanwege een persoonlijk conflict. En achteraf gezien zijn er meer van dat soort dingen geweest, die beter hadden gekund en wellicht beter hadden gemoeten."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen