Vettel blijft ver weg van social media

180020_sin

Sebastian Vettel is één van de weinige coureurs die niet op social media te vinden is. Dit ondanks het feit dat hij één van de grootste namen uit de sport is. De Duitser legt uit waarom.

Privéleven

De viervoudig wereldkampioen heeft er voor gekozen om niets met zijn fans te delen op social media. Hij schermt zijn privéleven juist zo goed mogelijk af van de rest van de wereld. Volgens Vettel laten berichten op social media niet het ware plaatje zien: “Net zoals je denkt dat je mensen kent van de televisie. Het is een podium voor zelfexpressie waar je geld mee kan verdienen. Je leert er niets van, het is puur entertainment.”

Tegover Auto Motor und Sport stelt de Ferrari-coureur: “Ik zie geen noodzaak om te communiceren. Waarom zou ik mensen vertellen waar ik op een bepaald moment ben. Iedereen mag dat voor zichzelf bepalen, ik bekritiseer mensen niet die dat doen. Ik doe er alleen niet aan mee.

Vettel ziet overigens wel de voordelen die de moderne techniek en computers voor de sport hebben, maar voor wat betreft social media heeft hij er een broertje dood aan: “Over het algemeen ben ik erg sceptisch over het hele gebeuren. Het zal interessant zijn om te zien hoe ver we zinken. Uiteindelijk moet iedereen voor zichzelf beslissen hoezeer ze deel willen uitmaken van deze digitale wereld.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden