Vettel enthousiast over race op 'spectaculair' Mugello

200051-f1-sebastian-vettel-mugello

Sebastian Vettel is enthousiast over een mogelijke Grand Prix op het circuit van Mugello. De Duitser werkte gisteren een test af in zijn Ferrari op het circuit nabij Florence. 

Mugello wordt samen met onder andere Portimao, Imola en Hockenheim genoemd als kandidaat voor een plek op de 2020 kalender. Sebastian Vettel had gisteren de kans om het circuit al even aan de tand te voelen in een Formule 1 bolide. Ferrari werkte er een eendaagse test af in de 2018 auto. 

Vettel reed voor het laatst in 2012 op Mugello en ziet een race op het Italiaanse circuit wel zitten: “Ik was blij om weer in de cockpit terug te keren na de pauze die nog langer was dan die in de winter. Het was geweldig om de auto weer te voelen en dat op zo een spectaculair circuit. Ik vind echt dat Mugello het verdient om een Grand Prix te organiseren. Ik had er acht jaar niet gereden, dus het duurde een paar ronden voordat ik het circuit weer onder de knie had. Maar daarna heb ik ervan genoten.”

Ferrari werkte de test af ter voorbereiding op de seizoensopening in Oostenrijk over iets meer dan een week. De test werd voornamelijk gebruikt om de nieuwe coronaprotocollen te testen. Zo droegen monteurs mondmaskers en werd er geoefend om in de aangepaste garage afstand van elkaar te houden. Sebastian Vettel nam de ochtendsessie voor zijn rekening. In de middag nam Charles Leclerc het stuur over.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden