Vettel geschokt door vraag over vaardigheden

1920x1080-Red-Bull-Racing-GP-Bahrein-2017

Sebastian Vettel behaalde in Turkije zijn eerste podium van 2020. Naderhand vroeg een journalist of hij hiermee had bewezen het racen nog niet verleerd te zijn. Vettel gaf aan geshockeerd te zijn door de vraag en legde uit dat hij helemaal niet zo slecht was als het misschien leek in 2020.

De terugval van Ferrari in 2020 had meer invloed op Vettel dan op Leclerc. De Monegask behaalde in de eerste race van het seizoen meteen en podium en herhaalde dit nog een aantal keer. Vettel had echter veel meer moeite en eindigde net zo vaak buiten de top 10 als erin.

De Duitser heeft hier echter een verklaring voor. 'Ik heb veel in verkeer gezeten en vanwege de competitiviteit van het middenveld was het lastig om aan het verkeer voorbij te komen. Ik heb vaak goede snelheid gehad, maar door het verkeer was ik niet in staat om die snelheid te tonen. Daarom vind ik het schokkend dat je die vraag zo stelt.'

'We hebben een lastig seizoen gehad en ik heb niet mijn beste races gereden.' Zo gaat de viervoudig wereldkampioen verder. 'Maar ik weet zeker dat ik nog goed werk kan afleveren in de auto.' Ook met het oog op zijn stap naar Aston Martin in 2021 gelooft Vettel dus dat hij nog mooie resultaten kan neerzetten.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen