Vettel is blij met een ronde achterstand

door Tim Koenders
EfjRv7HWAAwg5VJ

Sebastian Vettel reed vandaag een goede race. Voor zijn gevoel was het nog niet zoals het hoort maar het resultaat was goed. De Duitser wist zijn Ferrari met een andere strategie als zevende over de streep te krijgen.

Sebastian Vettel wist gisteren niet in Q3 te komen. Hierdoor kon de Duitser starten op een andere band en een andere strategie proberen. De viervoudig wereldkampioen startte op de medium band zodat hij later in de race op de zachte kon gaan rijden. Wat bijna niemand heeft zien aankomen is dat de Ferrari coureur maar één keer naar binnen zou gaan. Door deze gok is Vettel uiteindelijk als zevende over de streep gekomen. De vraag is of hij dit ook had kunnen halen als hij eenzelfde strategie als de rest had aangehouden. Voor de camera van Ziggo Sport blikt Vettel terug op zijn race.

“We hadden niks te verliezen dus we probeerden iets anders dan de rest. En uiteindelijk was het de juiste keuze. De laatste vijf rondes waren erg lastig want het zat dicht bij elkaar. De ronde achterstand heeft zeker geholpen. Dit was denk ik de enige kans voor ons om punten te pakken. Het resultaat is goed maar ik heb het nog steeds lastig. De eerste stint was erg moeilijk, de tweede stint had ik meer controle. Het zou eigenlijk omgedraaid moeten zijn dat je op de gele band langer kunt rijden maar vandaag was het voor mij andersom.”

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen