Vettel krijgt dit weekend een nieuw chassis

door Tim Koenders
HoPinTung

Ferrari heeft naar buiten gebracht dat Sebastian Vettel aankomend weekend met een nieuw chassis zal rijden. Het Italiaanse team heeft na afloop van de 70th Anniversary Grand Prix een kleine fout in het chassis ontdekt die veroorzaakt is door contact met een kerbstone. Ferrari is ervan overtuigd dat het geen gevolgen heeft gehad voor de snelheid van de Duitser.

Afgelopen weekend werd de 70th Anniversary Grand Prix verreden. Voor Sebastian Vettel was dit een zeer moeilijke wedstrijd. In de eerste bocht spinde hij en kwam met een achterstand weer terug op de baan. Later kwam hij vast te zitten in het verkeer waardoor hij niet verder kwam dan P12. Achteraf was Vettel niet blij met de strategie van het team en dat heeft hij ook laten blijken. Binotto reageerde hierop dat het ook handig zou zijn als Vettel niet zou spinnen. Het is momenteel dus erg onrustig binnen het team.

Vettel heeft het lastig in de Ferrari van dit jaar. Binotto wil de viervoudig wereldkampioen graag helpen om zijn vorm weer terug te vinden. De teambaas heeft eerder al aangegeven dat een nieuw chassis misschien goed is. Dit nieuwe chassis gaat er ook daadwerkelijk komen. Na afloop van de 70th Anniversary Grand Prix heeft Ferrari wel iets ontdekt maar ze geven duidelijk aan dat dit geen grote gevolgen heeft gehad.

Of Vettel met een nieuw chassis de snelheid weer kan vinden zullen we aankomend weekend zien tijdens de Grand Prix van Spanje.

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden