Vettel legt uit waar het misging in de titelstrijd

180002_mex

Tot aan de zomerstop was het een spannende nek-aan-nek race tussen Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. De Duitser was in topvorm en Ferrari leek een betere wagen te hebben gemaakt dan Mercedes. De tifosi hoopten al stiekem dat hij eindelijk die felbegeerde wereldtitel in de wacht zou gaan slepen voor de Italiaanse renstal. Helaas voor hen ging het niet veel later bergafwaarts met de resultaten terwijl Hamilton en Mercedes juist steeds sterker presteerden. Dit resulteerde gisteren tijdens de Mexicaanse Grand Prix in de vijfde wereldtitel voor de Brit. Vettel gaf na afloop commentaar over waar het volgens hem mis is gegaan.

"Vanaf Singapore hadden we een aantal races niet meer de snelheid om het tempo van Mercedes bij te benen. Natuurlijk gebeurden hier bovenop nog wat dingen die niet meehielpen. We konden door fouten die wij maakten en door fouten die ik maakte niet de benodigde punten scoren," legt Vettel uit.

Dat hij in zijn thuisrace vanaf leidende positie in de grindbak belandde, was volgens hem niet de grootste oorzaak van het verliezen van de titel: "Ik wil niet te streng voor mezelf zijn door wat er in Duitsland gebeurde. Ik heb namelijk veel grotere fouten gemaakt dit jaar, maar dit was uiteraard wel de meest kostbare. Helaas hoort dit bij racen. Wanneer je op de limiet rijdt, dan ga je er soms wel eens overheen. Hoe dan ook, het ligt achter me en ik denk er niet teveel aan. Het hoort er nu eenmaal bij en het overkomt anderen ook wel eens. Als je kijkt hoe we de afgelopen weken aan het worstelen waren, puur op gebied van tempo en snelheid, dan was dat meer bepalend dan deze ene fout."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden