Vettel: 'Mijn beste tijd moet nog komen'

180027_aze

Viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel leek dit jaar op weg te zijn naar zijn vijfde wereldtitel. Toch was het Lewis Hamilton die hem wist af te troeven en er met de titel vandoor ging. De Duitser gaf onlangs aan waar het volgens hem misging en weet de dingen inmiddels in perspectief te plaatsen.

"Ik denk dat wij, degenen die zo’n topwagen mogen besturen, allemaal heel bevoorrecht zijn. We vechten om overwinningen en podiumplekken, dat is wat iedereen wil.
Natuurlijk ben ik teleurgesteld wanneer ik vierde word, maar het is beter dan rondrijden met een wagen waarmee je strijdt om de 15e plek. Ik weet dat ik me in een zeer gelukkige positie bevind," aldus Vettel tegenover Motorsport-Total.

"Ik heb nu al een ongelooflijk leven gehad. Ik heb mijn droom vervuld om F1-coureur te worden, om een race te winnen, om een kampioenschap te winnen - het is me zelfs al meerdere keren gelukt. Ik rijd voor Ferrari en ik hoop dat ik binnenkort wereldkampioen met hen kan worden. Ik kan me niet meer dan dat wensen."

"Ik vraag mezelf vaak af of dit niet al te veel is, te veel in een te korte tijd. Ik heb al heel veel ervaring, maar ik ben iemand die altijd vooruit kijkt. Ik denk dat mijn beste tijd nog moet komen. Ik heb als Ferrari-coureur races gewonnen, maar we zijn geen wereldkampioen. Op dat vlak heb ik nog steeds iets om naar uit te kijken," besloot de Duitser.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden