Vettel over medium compound: "Ik probeerde op baan te blijven"

GP2116_122613_09I1996

In de 38e ronde van de Grand Prix van Turkije reed Sebastian Vettel naar binnen om een nieuwe setje mediums onder zijn Aston Martin te zetten. Het had de heldendaad van de race kunnen zijn, maar het bleek uiteindelijk de verkeerde keuze te zijn. In zijn interview met Ziggo Sport kan hij er gelukkig nog om lachen.

"Ze hadden me naar binnen geroepen om het te proberen, maar dat was een fout", zegt Vettel met een glimlach. Al vanaf het moment dat hij de pitstraat uitreed was het glijden op de baan. Het werd er ook niet beter op en de Duitser verloor heel veel tijd. Ook bij het voor de tweede keer inrijden van de pitstraat ging het bijna mis en stond hij bijna in de muur.

Slecht weekend

Het hele weekend in Turkije verliep al niet lekker voor de Aston Martin-coureur. In de vrije trainingen kwam hij niet verder dan de twaalfde plek en in de kwalificatie liep hij nét Q3 mis. De bandenstrategie verpestte volgens hem dan ook de race. "We hadden een punt kunnen hebben en die hadden we moeten pakken, maar we hebben verloren", zegt hij. "We hebben één ronde verloren, dat was moeilijk en daarna was de race klaar."

Lees ook: Bottas pakt eerste overwinning van 2021: “Voelt welverdiend”

Lees ook: Bottas domineert Grand Prix van Turkije, Verstappen tweede

Lees ook: Imola wil vaste plek op F1-kalender voor vier jaar

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden