Vettel over winnende pitstop: "Het team besliste hierover" 

190013_sin

Sebastian Vettel heeft zojuist zijn eerste overwinning van het seizoen behaald. Tijdens de Grand Prix van Singapore leek het erop dat zijn teamgenoot voor de derde maal op rij zou gaan winnen. Een andere pitstopstrategie pakte echter in het voordeel van de Duitser uit en dit zorgde nogal voor wat onvrede bij Charles Leclerc.

"Ik ben heel blij, het was een geweldige race," sprak de Duitser na afloop. "Ten eerste wil ik mijn team feliciteren. De start van het seizoen was lastig voor ons, maar de afgelopen weken zijn we weer tot leven gekomen. Ik ben dan ook heel trots op het werk dat in onze thuisbasis is verzet. Daarnaast wil ik ook de fans bedanken. De afgelopen weken waren niet de beste voor mij, maar het is ongelooflijk om te zien hoeveel support ik kreeg. Zoveel brieven en aardige berichten. Mensen die hun eigen verhaal vertellen wanneer het soms tegenzit. Dat gaf me veel kracht en geloof ik mijzelf. Ik heb geprobeerd dit vandaag allemaal in de wagen te stoppen en het is fijn als het dan ook lukt."

Leclerc reed aan de leiding van de wedstrijd voor de geplande reguliere pitstop. Toch was het Vettel die als eerste van banden wisselde en daardoor de de leiding in zijn schoot kreeg geworpen. "Ik werd op het laatste moment naar binnen geroepen door het team. Naar mijn idee was het wat vroeg in de wedstrijd, omdat ik niet zeker wist of de tweede set banden het tot het einde zouden houden," verklaarde Vettel. "Ik heb daarna echt alles gegeven in de outlap omdat de wagens voor mij nog niet naar binnen gingen voor een pitstop. Ik was dan ook zeer verrast dat ik voor hem (Leclerc) op de baan reed. Vervolgens was het erg lastig om de banden te managen vanwege al het verkeer op de baan. Ik probeerde er zo snel mogelijk doorheen te gaan om een buffer op te bouwen naar het einde van de race. Dit lukte niet helemaal door alle safetycar momenten. Maar we hebben het kunnen controleren tot aan het einde van de rit en de wagen werd beter en beter. Het was wat tricky met de herstarts op koudere banden, maar als je vooraan rijdt heb je altijd wel een voordeel."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen