Vettel: Schumacher moet zijn eigen weg vinden

Romain-BAH-642

Sebastian Vettel zegt dat hij Mick Schumacher graag helpt tijdens zijn debuutjaar in de Formule 1. De viervoudig wereldkampioen vindt wel dat zijn landgenoot een eigen weg moet vinden.

Sebastian Vettel en de familie Schumacher hebben een goede band. Vettel kon goed overweg met Michael Schumacher toen beide Duitsers actief waren in de Formule 1. Met Mick Schumacher, de zoon van de zevenvoudig wereldkampioen, nam Vettel namens Duitsland deel aan de Race of Champions in 2019. Vettel wil Schumacher Junior daarom graag helpen tijdens zijn debuut in de Formule 1.

"Ik help graag waar ik kan, want hij is een geweldige kerel en ik heb een heel speciale band met zijn vader", vertelde Vettel aan Autosport. "Het is jammer dat Michael de progressie van Mick de afgelopen jaren en nu zijn stap naar de Formule 1 niet kan meemaken. Ik mag hem graag, we kunnen het goed met elkaar vinden en ik vertel hem graag alles wat ik weet. (...) Ik help graag, maar ik vind het erg belangrijk voor hem om zijn eigen weg te vinden en zijn eigen weg te volgen. Michael hielp toen ik hem om advies vroeg, en ik probeer met Mick hetzelfde te doen", aldus Vettel.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen