Vettel scoort met P5 eerste punten voor Aston Martin

GP2105_131809_1ST7151

Sebastian Vettel is als vijfde geëindigd in de Grand Prix van Monaco. Daarmee scoorde de Duitser zijn eerste punten voor Aston Martin. De viervoudig wereldkampioen werd ook verkozen tot Driver of the Day.

Vettel vond het zonde dat oud-teamgenoot Charles Leclerc niet aan de race kon beginnen. "Ik denk dat we een heel goede race hadden", zei Vettel na afloop van de race tegen Ziggo Sport. "Natuurlijk was het jammer dat Charles niet van pole kon starten in zijn thuisrace, maar wij wonnen er één positie mee. Daarna hadden we een heel sterke eerste stint en hebben we de banden gespaard. Het was goed genoeg om pace te hebben aan het eind."

"Ik had geen kans om Sergio (Pérez, red.) achter me te houden, hij was heel snel, maar we deden wel een overcut op Pierre (Gasly, red.) en Lewis (Hamilton, red.). Het was heel krap op de uitgang van de pitstraat", zei Vettel lachend. "Ik heb erg genoten van de race."

GP2105_122803_54I0604-700x467
Foto: Aston Martin F1

Elfde in kampioenschap

Vettel mag na de race elf punten bijschrijven, waardoor hij nu op de elfde plaats in het kampioenschap staat. De Duitser hoopt deze vorm vast te houden. "Laten we hopen dat we dit vast kunnen houden. Het was ook een erg goede dag om beide auto’s in de punten te hebben", besloot de Aston Martin-coureur.

Lees ook: Daniel Ricciardo: "Een weekend om te vergeten"

Lees ook: Gasly tevreden met P6 na druk van Hamilton tijdens de race

Lees ook: Vettel behaalt beste kwalificatieresultaat voor AM

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen