Vettel: Succes Ferrari belangrijker dan duel met Leclerc

200048-test-f1-barcelona-2-seb-day2

Sebastian Vettel is van mening dat de teamprestaties van Ferrari belangrijker zijn dan het puntenduel met teamgenoot Charles Leclerc.

De viervoudig wereldkampioen zei dit in een interview met Autosport. "Het is niet zo belangrijk of ik vijf punten meer of minder heb. Wat belangrijk is, is dat we als team de juiste kant op gaan." Afgelopen seizoen was, vergeleken met 2017 en 2018, een minder seizoen voor Vettel en de Scuderia. Volgens de Duitser zijn daar redenen voor. "Die moeten we begrijpen, we moeten er voor zorgen dat we ze (de redenen) elimineren en weer vooruitgang boeken." "Vijf punten meer of minder, op het moment zelf zal ik daar zeker om geven, maar wat echt het doel van ons allemaal is, is om te zorgen dat Ferrari weer terug aan de top komt", verklaart Vettel.

In het interview ging Vettel ook in op media die hem het ene moment de hemel in prijzen, en het volgende moment afschrijven. "De vragen veranderen elke dag, ze veranderen na elk resultaat. Wat dat betreft denk ik dat het (nieuws) tegenwoordig van veel kortere duur is," concludeert de Duitser. "Als je een slechte dag hebt, is het de weken daarna een ramp. Als je een goede dag hebt, ben je de weken daarna de beste. Het is altijd al zo geweest, maar de snelheid van verandering (van mening) is anders geworden." Volgens Vettel lijkt dit enigszins op een aandelen markt die in korte tijd op en neer gaat. De Duitser besluit dat dit fenomeen niet alleen in de Formule 1-wereld, maar ook in de rest van de wereld bestaat.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden