Vettel verheugd met terugkeer op het podium

20051-turkish-gp-race

Sebastian Vettel keerde voor het eerst sinds de Grand Prix van Mexico in 2019, meer dan een jaar geleden, weer terug op het podium. De viervoudig wereldkampioen kende een uitstekende start en profiteerde in de laatste ronde van een mislukte inhaalacties door teamgenoot Leclerc. “Ik zou liegen als ik zeg dat ik het podium niet heb gemist.”

Vettel schoot toen de lichten op groen gingen uit de startblokken en lag na één ronde al op de derde plaats. De Duitser hield daarna Lewis Hamilton rondenlang achter zich en hield daarmee een podiumplek in het zicht. Door zijn pitstop kwam hij echter achter teamgenoot Leclerc terecht. Vettel was er als de kippen bij toen de Monegask in de laatste ronde de tweede plek van Perez nog probeerde af te pakken.

“Dit jaar was nog niet zo goed”, aldus Vettel na afloop van de race voor de camera van Ziggo Sport. “Maar de laatste drie bochten waren wel goed, alhoewel het jammer was dat ik geen tractie had bij het acceleren uit de laatste bocht. Het was een intensieve race, tot aan de laatste bocht.”

Voor Vettel betekende de derde plaats zijn eerste podium sinds de Grand Prix van Mexico in 2019, toen hij als tweede over de streep kwam. “Ik zou liegen als ik zeg dat ik het niet heb gemist. Voor de race keek ik naar de trofee en ik dacht dat het wel mooi zou zijn om die te winnen”, zegt Vettel met een knipoog. “In deze omstandigheden kan alles gebeuren en kan je het verschil maken. Mijn eerste ronde was geweldig en ik kon de positie daarna vasthouden. We hadden een goede pace gedurende de race.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden