Vettel vernoemt zijn F1-auto naar Bond-girl

sebastian-vettel-nieuw

Sebastian Vettel vernoemt zijn Formule 1-auto dit jaar naar een karakter uit een James Bond-film. De Duitser geeft zijn auto’s al sinds zijn debuut in de Formule 1 een bijnaam. Zo begon hij in 2008 bij Toro Rosso met Julie en heette zijn laatste auto bij Ferrari Lucilla.

In 2021 zal de viervoudig wereldkampioen de strijd aangaan in zijn “Honey Rider”, vernoemd naar de Bond-girl uit de eerste Bond-film, Dr. No, die werd gespeeld door Ursula Andress. “Ik vond de eerste film erg goed, hoe ze de serie aftrapten. Natuurlijk ook door Honey Rider”, vertelde Vettel tijdens de persconferentie.

Namen-van-Sebastian-Vettels-auto-door-de-jaren-heen-700x187
De namen van de auto's van Sebastian Vettel door de jaren heen

Tijdens de persconferentie, in de aanloop naar de race in Bahrein, werden de Aston Martin-coureurs niet alleen gevraagd naar hun favoriete James Bond-film, maar ook welke Bond-auto en acteur hun favoriet is. “Ik denk dat de DB5 de meest karakteristieke auto is. Het is ook leuk dat de auto een aantal jaren geleden weer terugkwam”, liet de Duitser weten.

Als favoriete acteur noemde hij zowel Sean Connery als Pierce Brosnan. “Dat is mijn jeugd, dus wat Daniel Craig voor Lance (Stroll red.) was, is Pierce Brosnan voor mij”, voegde Vettel er lachend richting zijn nieuwe teamgenoot aan toe. Stroll had even daarvoor aan de pers uitgelegd dat hij opgegroeid was met de Bond-films waarin Daniel Craig de hoofdrol vertolkt.

Namen-van-Sebastian-Vettels-auto-door-de-jaren-heen-700x187
De namen van de auto's van Sebastian Vettel door de jaren heen

Vraagtekens

Vettel werd ook gevraagd hoeveel onbeantwoorde vragen hij nog heeft na en matige testsessie in Bahrein en de ingekorte trainingen. “De kortere trainingen zijn voor iedereen een nadeel. Ik heb niet veel onbeantwoorde vragen, ik denk dat het vrij duidelijk is. Natuurlijk blijven we van de auto leren en komen er in de loop der tijd vast vragen bij die we dan moeten beantwoorden. Maar voor nu denk ik dat we goed zitten.”

Tot slot kreeg de Duitser de vraag hoe anders de werkomgeving is bij Aston Martin in vergelijking tot Red Bull Racing en Ferrari, waar Vettel in het verleden reed. “Het is meer zoals bij Red Bull Racing. Uiteraard krijg je bonen als ontbijt in plaats van alleen maar een espresso, dat is het grootste verschil. Gebakken bonen en geen pizza”, sloot Vettel grappend af.

Lees ook: Alonso: "Ik ben beter dan Hamilton, Vettel en Verstappen"
Lees ook: Vettel racet met roze helm na deal BWT

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden