Vettel worstelt met druk volgens Berger

GP2101_131310_69I5849

Druk is de reden voor de slechte resultaten van Sebastian Vettel. Dat zegt oud-Formule 1-coureur Gerhard Berger in de In the Fast Lane podcast.

Vettel kende een moeizaam debuut voor Aston Martin tijdens de Grand Prix van Bahrein. In de kwalificatie kwam hij niet verder dan Q1 en moest hij door een gridstraf voor het negeren van gele vlaggen achteraan starten. In de race eindigde de Duitser, mede door een aanrijding met Esteban Ocon, op de vijftiende plaats.

Volgens tienvoudig Grand Prix-winnaar Berger is druk de oorzaak voor de aanhoudende slechte resultaten van Vettel en presteert hij het best als hij eerste coureur is. "Sebastian is een viervoudig-wereldkampioen en zonder twijfel een uitstekende coureur", zei Berger. "Maar hij heeft nooit goed gepresteerd onder druk. Ik herinner me nog dat Daniel (Ricciardo, red.) naar Red Bull kwam. Hij was erg sterk en zette Sebastian onder druk. Sebastian vond het moeilijk om daarmee om te gaan. Bij Ferrari gebeurde hetzelfde."

Als Berger naar Vettel kijkt krijgt hij het gevoel dat hij niet vrij is. "Hij is niet relaxed genoeg. Hij probeert op dit moment dingen te bewijzen die niet mogelijk zijn omdat de auto of zijn vorm niet goed genoeg is."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen