Video: wat doet een Mercedes Senior Race Engineer?

M154070

In een nieuwe video van het Mercedes team vertellen Peter Bonnington en Riccardo Musconi, de race engineers van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas, over hun rol bij het team. Ze leggen uit hoe je Senior Race Engineer wordt, hoe ze communiceren tijdens de race en over het ontstaan van de beroemde ‘Hammertime’ boordradio.

Een beetje een alleskunner, dat is volgens Peter “Bono” Bonnington de beste omschrijving van een Senior Race Engineer. In zijn rol vormt hij een belangrijke schakel tussen het team en de coureur en vertaalt hij de data door naar de ontwikkeling van de auto. Riccardo “Riki” Musconi werd in 2019 gepromoveerd tot race engineer van Valtteri Bottas. Volgens hem had het werken met een koele Fin zo zijn voordelen: omdat het op de radio wat rustiger was kon hij sneller aan zijn nieuwe rol wennen.

Peter Bonnington legt ook uit over het ontstaan van de ‘It’s Hammertime’ boordradio: “In die tijd was radioverkeer nog gelimiteerd, maar stonden ze nog wel bepaalde aanmoedigingen toe. Aangezien je ‘push’ niet mocht gebruiken, hebben we het op een andere manier geprobeerd duidelijk te maken. Dus voor een ‘all out lap’ werd het Hammertime.”

Het volledige, 20 minuten durende interview met Peter Bonnington en Riccardo Musconi is te bekijken via het onderstaande YouTube filmpje.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen