Villeneuve vindt Ocon 'een schande' maar prijst Verstappen

jm1808no201

Zoals gebruikelijk had ook Jacques Villeneuve zijn mening weer klaar over het incident tussen Max Verstappen en Esteban Ocon. In tegenstelling tot wat zo vaak het geval is, was de Canadese oud-wereldkampioen nu juist heel positief over Verstappen. De Fransman kreeg er echter wel behoorlijk van langs.

"Ocon is een schande," vertelde Villeneuve tegenover Motorsport.com. "Dat was gewoon belachelijk. En het ergste is nog dat iedereen heeft gezien wat er is gebeurd, en dan zegt hij vervolgens over de boordradio niet even 'sorry jongens, ik had het verkeerd.' Het is goed om te accepteren dat je ongelijk hebt."

"Je kunt jezelf 'unlappen', maar doe het dan zoals het hoort. Je mag hierbij nooit een risico vormen voor de leider van de race. Dit leek wel op een gevecht om de leiding! Het laat ook zien dat hij geen 'racecraft' heeft, helemaal niets. Alle incidenten met hem in de afgelopen twee jaar waren misschien zijn fout, maar misschien ook niet. Nu kun je denken dat het misschien toch aan hem lag omdat hij de race gewoon niet helemaal begreep. En hij leert er ook nooit van, want het ligt nooit aan hem. Nooit."

Over Verstappen was hij, sinds tijden, weer eens positief: "Ik vond hem erg terughoudend in zijn reactie. Hij heeft hem niet eens geslagen! Wat willen we zien? We willen emoties zien, we willen de gladiatoren zien. Het was mooi om te zien. En de ander was nog langer dan hij ook!"

Maar los van het feit dat de Nederlander zich in wist te houden tegenover Ocon, is de Canadees ook erg gecharmeerd van zijn rijkunsten. "Max was geweldig, en zijn inhaalacties in het begin zonder DRS, waren agressief maar netjes. Het is een andere Max. Hij heeft zich ontdaan van zijn nare trekjes en heeft het goede van Ricciardo overgenomen. Hij heeft echt een stap gemaakt. In de afgelopen races was hij erg indrukwekkend."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden