Vips wint tweede sprintrace Formule 2 Bakoe, Viscaal vierde

01-Juri-Vips-Hitech-Grand-Prix-C-Formula-Motorsport-Limited

Jüri Vips heeft de honderdste race in de historie van de Formule 2 gewonnen. De Est eindigde voor Beckmann en Daruvala in een spectaculaire race die maar liefst zes uitvallers kende. De Nederlander Bent Viscaal mocht starten vanaf pole omdat hij in de eerste sprintrace als tiende was geëindigd. Helaas voor de Nederlander kon hij dit niet omzetten in een podiumplek. 

De race begon direct al spectaculair. In de eerste bocht was er contact tussen Guanyu Zhou en Dan Ticktum. Dit zorgde ervoor dat de race van Zhou al vroegtijdig was afgelopen. Ook Zendeli en Boschung vielen uit. Nadat de race kortstondig was geneutraliseerd wist Vips bij de herstart Viscaal in te halen. De Est reed van begin af aan een sterke racepace en wist zo al snel de druk op te voeren bij Beckmann.

Even later was het klaar voor die andere Nederlander in de Formule 2: Richard Verschoor. Roy Nissany verremde zich en maakte contact met Verschoor, die verder niets kon doen. Voor hem was het dan ook einde race. Direct bij de herstart was het alweer tijd voor uitvaller nummer vier: Christian Lundgaard. De Deen stuurde bij de herstart in waar dat nog niet kon en maakte zo contact met Felipe Drugovich. Voor hem was de race ook gedaan. Later viel ook Marcus Armstrong nog uit.

In ronde 10 vond de inhaalactie voor de racewinst al plaats, zo bleek achteraf. Jüri Vips haalde met behulp van zijn DRS David Beckmann in en nam zo de leiding in de race over. Vips was duidelijk de snelste man van de middag en hij gaf die leiding ook niet meer uit handen. Zhou staat op dit moment eerste in het kampioenschap met 78 punten, Piastri staat tweede met 55 punten, maar die plek deelt hij met Théo Pourchaire.

Lees ook: Top & Flop: VT3 en Kwalificatie GP van Azerbeidzjan 

Lees ook: Gasly: “We vochten voor pole met RB, Ferrari en Mercedes” 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden