Viscaal over eerste F3 overwinning: "Geweldige dag vandaag!"

GP2005_102313_U5I1601-medium

Voor de Nederlander Bent Viscaal is vandaag een dag die niet meer stuk kan. De MP-Motorsport-coureur won op grandioze manier de sprintrace op het circuit van Silverstone en behaalde daarmee zijn eerste (officiële) Formule 3 overwinning ooit. Speciaal voor Grand Prix Radio kijkt Viscaal terug op deze bijzondere race.

"Het was natuurlijk een geweldige dag vandaag", begint Viscaal, de blijdschap nog duidelijk hoorbaar in zijn stem. "Mijn eerste officiële overwinning natuurlijk na Boedapest", vervolgt de Nederlander.

https://twitter.com/BentViscaal/status/1292414487501340672

https://twitter.com/BentViscaal/status/1292392659559026689

In Boedapest kwam hij ook als eerste over de finish, maar werd hij uiteindelijk zeventiende na twee tijdstraffen. De overwinning, die hem in Boedapest afgepakt werd, bleef vandaag wel van hem. Op grandioze wijze haalde Viscaal Zendeli in de laatste ronde van de race in. Zendeli vocht terug en probeerde de eerste plek terug te pakken, maar dat lukte hem niet.

Tactisch steekspel

"Het was een spannende race. Vanaf het begin tot het einde een tactisch steekspel, maar goed we kwamen uiteindelijk als beste uit de strijd met de snelste ronde", vat Viscaal de race samen. "Het is natuurlijk geweldig...wat kan ik ervan zeggen. Het had niet beter kunnen gaan vandaag."

Viscaal is zijn team MP-Motorsport enorm dankbaar. "Heel erg bedankt aan MP (MP-Motorsport red.) natuurlijk voor de fantastische auto. Ik kijk nu natuurlijk al heel erg uit naar de rest van het seizoen!"

De hele update van Bent Viscaal is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Lawrence Stroll: “We zijn geen valsspelers”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen