Viscaal over F3-races Oostenrijk: 'Snelheid zit er goed in'

2020-Austrian-Grand-Prix-Friday-1

Ook Bent Viscaal kwam afgelopen weekend weer in actie tijdens de Formule 3-races van Oostenrijk. “Het was best een succesvol weekend als we het over onze snelheid hebben. De kwalificatie was alleen een beetje ongelukkig."

Tijdens de kwalificatie lag Viscaal steeds rond de top 6. "De snelste ronde van de sessie wordt natuurlijk op het laatste gezet. Toen we naar buiten gingen hadden we last van verkeer in de laatste sector, dus plek 13 was het maximale wat we eruit konden halen", legt Viscaal uit.

In de race op zaterdag zat de snelheid er volgens hem goed in. Inhalen was echter best pittig. "Vooral voor de Formule 3 is het erg moeilijk om in te halen op de Red Bull Ring aangezien onze tweede DRS-zone niet werkte. We waren eigenlijk in een treintje aan het rijden."

https://twitter.com/BentViscaal/status/1279748927554752512

Frustratie

Viscaal finishte die race uiteindelijk als elfde wat hij erg frustrerend vond, omdat hij op die manier net niet de reversed grid-pole voor de race van zondag pakte.

"De race op zondag was verliep best wel goed. Ik wist op te klimmen tot plek 9. Toen wilde ik voor plek 8 gaan na de safety car-restart alleen in plaats van dat ik één plek won, verloor ik er twee", stelt Viscaal. Overall was het een best goed weekend voor hem.

De hele update van Bent Viscaal is te horen op Grand Prix Radio.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen