Volgend jaar Grand Prix in Saudi-Arabië

saudi-f1

Formule 1 heeft bekendgemaakt dat er volgend jaar geracet gaat worden in Saudi-Arabië. De race zal 's nachts verreden worden in de straten van Jeddah. 

Het gerucht ging al enige tijd en Formule 1 heeft het nu officieel bevestigd, er komt vanaf november 2021 een Grand Prix in Saudi-Arabië. De race zal 's nachts plaatsvinden in de straten van Jeddah. Dit is de op een na grootste stad in Saudi-Arabië. Hoe het circuit er precies uit gaat zien is nog niet bekend, maar dat het langs de kust van de Rode Zee zal lopen is wel zeker. De race in Saudi-Arabië zal langere tijd op de kalender staan, omdat Formule 1 en de Saudi Automobile and Motorcycle Federation (SAMF) een lange termijn overeenkomst hebben.

"We zijn verheugd Saudi-Arabië in 2021 te verwelkomen in de Formule 1", vertelde Formule 1-CEO Chase Carey. "Saoedi-Arabië is een land dat in snel tempo een centrum voor sport en entertainment aan het worden is. Er vinden recent veel grote evenementen plaats, en we zijn erg blij dat de Formule 1 daar vanaf volgend seizoen zal racen. De regio is enorm belangrijk voor ons en aangezien 70% van de bevolking van Saudi-Arabië jonger is dan 30 jaar, zijn we enthousiast over het potentieel om nieuwe fans te bereiken en onze bestaande fans over de hele wereld spannende races te brengen vanaf een ongelooflijke en historische locatie. We zullen de komende weken onze volledige voorlopige kalender voor 2021 publiceren en deze zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de World Motor Sport Council", besluit Carey.

"Vandaag is in alle opzichten baanbrekend", vertelde Prins Khalid Bin Sultan Al Faisal, President van de Saudi Automobile and Motorcycle Federation. "Om iconen van de sport, en historische teams in Saoedi-Arabië te laten racen voor jonge fans en gezinnen, is echt baanbrekend. We hebben geen rijke motorsportgeschiedenis,  maar als federatie hebben we in korte tijd een sterke reputatie opgebouwd door het organiseren van internationale evenementen van wereldklasse, zoals de Formule E en de Dakar Rally. Als gevolg hiervan is Saudi-Arabië de thuisbasis van letterlijk miljoenen gepassioneerde jonge motorsportfans. Velen van hen zullen al glimlachen en aftellen om hun helden in november 2021 te zien", aldus de Prins.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden