Volgens Russell is uitstel 2020-seizoen 'voordeel' voor Williams

WilliamsF1_8003_HiRes

Williams kan profiteren van de rommelige aanloop naar het nieuwe seizoen, zo stelt George Russell. Het uitstel van het nieuwe seizoen als gevolg van de coronapandemie zou ertoe kunnen leiden dat sommige teams niet in vorm zijn.

Russell vertelt in de podcast F1 Nation dat voor een team als Williams het uitstel een kans is om goede resultaten te halen. "Normaal gesproken is iedereen van topniveau", aldus de Williams-coureur. "Normaliter kom je door zoveel te racen in het juiste ritme. Ik denk echter dat het uitstel van het seizoen een voordeeltje voor ons kan zijn."

Volgens Russell zou dat dan te danken zijn aan coureurs die nog 'roestig' zijn. "Als mensen roestig zijn, als ze fouten gaan maken, dan zal dat in de eerste paar races zijn. Ik moet er dus voor zorgen dat ik dat niet ben."

Het zou het team ook een zeer welkome motivatieboost geven na een desastreus verlopen 2019-seizoen met één behaald punt. Zo beseft Russell ook. "Vanuit het perspectief van het team moet ik ook zo goed mogelijk mijn best doen en de mensen om mij heen motiveren. Tegen ze zeggen: 'Dit is een kans die we niet snel weer krijgen, dus laten we de eerste races er vol voor gaan wanneer we weer kunnen racen'."

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen