Volledig Nederlands podium tijdens All-Star Esports Battle

29 mrt 2020
TheRace2

Oranje boven tijdens de derde All-Star Esports Battle, georganiseerd door The Race. Simracer Bono Huis ging er op het virtuele circuit van Silverstone met de overwinning vandoor. Rudy van Buren, vorige week nog de winnaar van de race in Indianapolis werd tweede. Yuri Kasdorp eiste de laatste podiumplaats op.

De derde All-Star Esport Battle werd gereden op het korte National circuit van Silverstone. Ook deze keer stonden er weer de nodige pro coureurs aan de start. Onder andere De Vries, Vandoorne, Gutierrez, Juncadella en Rosenqvist gaven acte de présence. 

De pro coureurs werden onderverdeeld in twee groepen, waarbij alleen de beste vijf per groep zich zouden plaatsen voor de grote finale. De eerste race werd gewonnen door Rudy van Buren. De Nederlander reed vanaf pole position onbedreigd naar de overwinning. De tweede heat was een prooi voor World’s Fastest Gamer James Baldwin. Tijdens de heat van de simracers trok Kevin Siggy vanaf pole aan het langste eind.

De pro coureurs kregen nog een laatste kans tijdens de verliezersfinale. DTM coureur Daniel Juncadella wist de race te winnen en zo een plek in de grote finale te veroveren. Nyck de Vries wist zich niet te kwalificeren.

Tijdens de finalerace werd het wederom duidelijk dat de pro coureurs het zwaar hadden ten opzichte van de simracers. De Poolse Williams esports coureur Wisniewski pakte pole position, maar kon daar niet lang van genieten. In de vijfde ronde van de race waagde Bono Huis in Brooklands buitenom een inhaalpoging, maar de twee raakten elkaar waardoor Rudy van Buren kon doorschuiven naar de leiding. Huis veroverde echter niet lang daarna alsnog de eerste plaats. Nadat Kevin Siggy na contact met Van Buren terugviel, lag de weg vrij voor Yuri Kasdorp om de derde plaats voor zich op te eisen. In het restant van de race veranderde er niets meer aan deze volgorde en dus was een volledig Nederlands podium een feit. Philipp Eng was de beste pro coureur op P5. Juncadella wist zich knap op te vechten naar de achtste plaats. IndyCar coureur Ed Jones eindigde negende, vlak voor Stoffel Vandoorne.

29 mrt 2020

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen