Voorbeschouwing NASCAR 400 mijlsrace Darlington

Schermafbeelding-2020-02-18-om-15.14.40

NASCAR pakt zondagavond na een noodgedwongen pauze de draad weer op. De motoren zullen worden gestart in Darlington voor een 400 mijlsrace. Rick Winkelman blikt voor Grand Prix Radio alvast vooruit. 

“Ook NASCAR heeft uiteraard zijn seizoen stil moeten leggen vanwege het coronavirus. Er waren dit seizoen al vier wedstrijden gereden, toen werd er een pauze ingelast en zondagavond kunnen de coureurs weer gaan rijden voor de rest van het seizoen. NASCAR wilt het hele seizoen nog gaan afmaken. Dat betekent dat er nog 32 wedstrijden te gaan zijn.”

Coronamaatregelen

Uiteraard is er geen publiek bij de wedstrijden aanwezig en wordt media beperkt toegelaten. Ook de teams zullen de gevolgen van de maatregelen ondervinden. “Er mogen maar 16 mensen aan een auto werken. Alle coureurs en het personeel moeten een verklaring van hun huisarts laten zien. Bij aankomst en vervolgens meerdere keren per dag wordt de temperatuur en hartslag gecontroleerd”.

Ingekort weekend

Een andere ingrijpende maatregel is het inkorten van het raceweekend naar slechts één dag. “Er is geen training en geen kwalificatie zondag in Darlington, maar er wordt gelijk geracet. Aangezien Darlington een gevaarlijke baan is, zullen ze de race gaan starten en na 30 ronden de coureurs de kans geven om twee pitstops te maken. Zo kunnen ze hun auto afstellen. Daarna gaan ze echt aan de race beginnen. 

De auto’s stonden al volledig klaar om te racen op het circuit in Atlanta, een vergelijkbare oval als in Darlington. Die auto’s gaan de coureurs zondag gebruiken.” 

De race wordt zondagavond om 21.30 uur live uitgezonden op Ziggo Sport. De hele update van Rick Winkelman is te beluisteren via Grand Prix Radio.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden