Vooruitblik F1-seizoen 2021: Aston Martin

Aston_Martin_Cognizant_Formula_One_TeamAMR2104

Waar Aston Martin dit seizoen zal staan is nog moeilijk te zeggen. Ondanks de technische problemen kijkt teambaas Otmar Szafnauer terug op een positieve wintertest. Zal het team deze positieve vibe vast weten te houden? Grand Prix Radio blikt vooruit op het 2021-seizoen met deze keer: Aston Martin.

Aston Martin is natuurlijk het Racing Point-team van vorig seizoen. Het Formule 1-seizoen van 2020 verliep erg positief voor het team. Tijdens de wintertests werd de auto nog een 'roze Mercedes' genoemd, omdat de bolide sprekend op de Mercedes uit 2019 leek. Gedurende dat seizoen was Racing Point in gevecht met McLaren om de derde plaats bij de constructeurs. Helaas voor het team zijn ze uiteindelijk als vierde geëindigd. Wel kende het seizoen twee positieve uitschieters met een pole position voor Lance Stroll in Turkije en een overwinning voor Sergio Perez in Bahrein.

Coureurs

Dit jaar gaat het team onder de naam Aston Martin verder in de Formule 1. Daar hoort ook een nieuwe (groene) look bij. Een nieuwe look en een nieuwe naam zijn echter niet de enige wijzigingen ten opzichte van vorig jaar. Aston Martin heeft namelijk afscheid moeten nemen van Sergio Perez. Voor hem in de plaats komt viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel. De Duitser kende gloriejaren bij Red Bull Racing, maar bij Ferrari wist hij dit succes geen vervolg te geven.

Naast Räikkönen voelde Vettel zich veilig, maar de komst van Leclerc voerde de druk op. Sebastian werd vaak verslagen door zijn nog jonge teamgenoot. Zijn vertrek naar Aston Martin zou de Duitser uit kunnen dagen. Of hij Stroll achter zich kan houden is nog even afwachten, maar een interessant duel zal het zeker worden. De ervaren oud-kampioen die niet in zijn beste vorm verkeerd tegenover een jonge jongen die zeker goed kan sturen, maar ook niet bekend staat als het grootste talent.

sebastian-vettel-nieuw-333x500
Foto: Media Aston Martin

Wintertests

De slechts drie dagen durende wintertest van 2021 verliep niet soepel voor Aston Martin. Het team legde 314 rondes af. Dat is op Mercedes na het minste aantal rondes van alle teams. Het dieptepunt was de zaterdagochtend, Vettel kon slecht 10 rondes rijden door problemen met de versnellingsbak. Teambaas Otmar Szafnauer keek ondanks dat wel met een goed gevoel terug op de wintertest. Hij liet weten 'dat problemen de reden zijn waarom er vooraf getest wordt'. Szafnauer was erg tevreden over de zondagochtend. Stroll reed een long run die het team veel informatie opleverde.

GP2016_165859_U5I6855-700x467
Foto: Media Racing Point F1

Verwachting

Met de prestaties van de afgelopen jaren in gedachten, zal Aston Martin naar verwachting rond de kop van het middenveld te vinden zijn. De vraag is of ze de aansluiting met de kop van het veld al echt hebben gevonden of dat ze zijn teruggezakt naar het brede middenveld. Een antwoord op die vraag zullen we hopelijk in het weekend van 28 maart krijgen.

Lees ook: Vooruitblik F1-seizoen 2021: Haas F1 Team

Lees ook: Verwachtingen Williams Racing Formule 1 seizoen 2021

Lees ook: Otmar Szafnauer: “Sebastian blijven helpen belangrijke taak”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen