Vooruitblik F1-seizoen 2021: Red Bull Racing Honda

SI202103160268_hires_jpeg_24bit_rgb

Red Bull Racing en Max Verstappen eindigden het vorige seizoen met een knaller: een pole position én een overwinning in Abu Dhabi. Dit belooft dus veel goeds voor het komende seizoen en de wintertesten bevestigden dat alleen maar. Maar wat kunnen we nog meer verwachten van het team en van Max? En hoe gaat zijn nieuwe teamgenoot, Sergio Perez het doen? Grand Prix Radio blikt vooruit op het 2021-seizoen met deze keer: Red Bull Racing Honda. 

Mede dankzij de slechte testdagen van Mercedes kwam Red Bull goed uit de verf tijdens hun wintertest. Verstappen had een goede laatste testdag en Perez leek het ook niet slecht te doen. Met een nieuwe Honda motor in hun auto is de verwachting dan ook dat Red Bull dit seizoen echt in strijd gaat met Mercedes.

Rivaliteit met Mercedes

Het klinkt dus veelbelovend maar Verstappen heeft ook laten weten dat Red Bull 'stom' zouden zijn als ze nu al Mercedes zouden afschrijven als gevaar voor het kampioenschap. Hij zegt tegen F1.com dat ze de pure prestatie van de auto nog niet hebben laten zien. Daarnaast vindt hij dat het Mercedes-team niet voor niets een favoriet. "Ze hebben niet voor niets zeven wereldkampioenschappen achter elkaar gewonnen", zegt hij.

Ook in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, juichen ze nog niet te vroeg over de prestatie van Red Bull in de wintertest. Frans Verschuur, teambaas en Le Mans winnaar met Jos Verstappen, zegt dat Red Bull wel een goede start moest maken, aangezien ze dat de afgelopen jaren niet deden. Bovendien is hij van mening dat, als het team niet goed begint, Verstappen het team zal verlaten. Daarnaast geeft het ook aan dat het seizoen op zijn minst niet in de herhaling valt als voorgaande jaren, waar al meteen duidelijk was dat Mercedes de overwinningen zou pakken. Max geeft aan uit te kijken naar de kwalificaties in Bahrein, waar het pas echt duidelijk wordt wie er dit seizoen grote stappen hebben gezet.

SI202102240203_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
Foto: Red Bull Racing Honda / Mark Thompson / Getty Images

Sergio Perez

De grootste verandering binnen het team is de komst van Sergio Perez. De oud Racing Point-coureur neemt het stoeltje over van Alexander Albon, die nu een rol als reserve en ontwikkelingscoureur in het team heeft. Zijn voorgangers hebben de rol van 'tweede man' naast Max Verstappen niet waar gemaakt, dus de verwachting is of Perez dit nu wél kan waar maken. Zelf zegt het team geen voorkeur te hebben voor een coureur, maar na het vertrek van Daniel Ricciardo in 2018, is dit alweer de derde wissel.

Rick Winkelman, Formule 1-commentator, denkt dat Perez dit jaar voor Valtteri Bottas in het coureurskampioenschap eindigt. Hij verwacht dat Red Bull met Perez meer druk kan zetten op de Mercedes mannen, waardoor Bottas minder kan profiteren van de fouten van Lewis Hamilton. Ook Julien Lemmen, redacteur van Verstappen.com, denkt dat Perez een goede coureur naast Verstappen is. Hij vindt Perez een goede betrouwbare coureur. Hij verwacht daarom ook dat het team hierdoor sterker op de baan komt. Perez heeft zelf aangegeven dat Verstappen zijn grootste uitdaging is voor 2021.

Overwinning in het constructeurskampioenschap

Zowel Formule 1-commentator Olav Mol, als oud Formule 1-coureur Jan Lammers denken dat Red Bull de overwinning in het constructeurskampioenschap pakt. Mede dankzij de toevoeging van Perez aan het team. Lammers vindt dat beide coureurs voor de constructeurstitel zullen gaan.

Simracer Rudy van Buren denkt er iets nuchterder over. Hoewel hij wel denkt dat de kans wat groter is dan de afgelopen jaren, denkt hij dat er pas na drie races conclusies getrokken kunnen worden over de constructeurstitel. Ook Winkelman denkt dat Red Bull en Mercedes dichter bij elkaar gekomen zijn en dat de strijd om de titel daarom veel spannender zou zijn.

De vraag is natuurlijk ook of Max Verstappen dit jaar eindelijk wereldkampioen kan worden. Lammers denkt van wel, maar zowel Mol, van Buren en Winkelman denken dat Lewis Hamilton dit seizoen zijn achtste wereldtitel gaat binnenslepen.

SI202103160292_hires_jpeg_24bit_rgb-700x469
Foto: Red Bull Racing Honda / Mark Thompson / Getty Images

Verwachting

De kenners hebben dus een aantal hoge verwachtingen van Red Bull Racing Honda. De grote vraagstukken zijn of de auto inderdaad dichterbij de Mercedes is gekomen, of ze de constructeurstitel kunnen pakken en hoe goed Sergio Perez het gaat doen in het team naast Max Verstappen. Zoals Max het zelf ook al aangaf: het wordt pas duidelijk of het team aan deze verwachtingen voldoet als het seizoen is begonnen!

Lees ook: Vooruitblik F1-seizoen 2021: Alpine F1

Lees ook: Vooruitblik F1-seizoen 2021: Scuderia AlphaTauri

Lees ook: Voorspellen met de kenners deel 1: Rudy en Rick

Lees ook: Voorspellen met de kenners deel 2: Jan en Olav

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen