Vooruitblik op de Grand Prix van Spanje

Start GP Spanje 2022
Premium update

Yoo hee! Yoo hoo! De Formule 1 keert dit weekend terug naar Barcelona voor de start van de eerste triple-header dit seizoen. Het circuit waar Max Verstappen in 2016 zijn eerste overwinning pakte, acht jaar verder staat de teller alweer op zestig. Verder komen er meerdere teams met grote upgrades en is het de thuisrace van Fernando Alonso en Carlos Sainz. Grand Prix Radio zet alles wat je moet weten voor je op een rijtje. 

Het Circuit de Barcelona-Catalunya is al sinds 1991 deel van de Formule 1-kalender. Over de jaren heen is de layout meerdere keren veranderd, maar tegenwoordig kent het circuit veertien bochten. De baan is een van de meest complete circuits van de kalender. Tot en met 2022 was Barcelona de plek waar de wintertests werden gehouden, de teams hebben hier dan ook heel veel data tot hun beschikking. In voorgaande jaren namen bijna alle teams hun eerste upgrades naar dit circuit, vanwege de wintertests en omdat het de eerste Europese race van het seizoen was. Dit jaar is de Grand Prix in Spanje echter later in het jaar dan normaal en dus nemen maar een aantal teams upgrades mee dit weekend. Alsnog is de baan er een om een duidelijk beeld van de teams te krijgen, vaak is het zo dat als een auto op dit circuit goed is dan zou hij overal goed moeten zijn. 

Dit is een premium update van Grand Prix Radio. Door je te abonneren op deze updates via onze apps steun je de constante ontwikkeling van Grand Prix Radio en krijg je toegang tot nog meer unieke verhalen, video’s en foto’s over de autosport. De premium updates van Grand Prix Radio kun je lezen in de Grand Prix Radio apps.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden