M185995

Lewis Hamilton heeft tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Australië de snelste tijd gereden. De Brit was nipt de snelste. De Ferrari-coureurs volgden op minder dan een tiende van een seconde. Max Verstappen startte 2019 met een vierde tijd.

Nadat de lichten op groen gingen, kwamen de coureurs direct in actie en reed iedereen een installatieronde. Na twintig minuten in de eerste vrije training reed Valtterti Bottas de eerste getimede ronde van het seizoen: 1:26.454. Snel volgden andere coureurs zijn voorbeeld. Ook Verstappen kwam in het eerste half uur de baan op om een tijd neer te zetten. De Nederlander reed in zijn eerste vliegende ronde de tweede tijd.

Nadat bijna iedereen een tijd had neergezet, was het Mercedes dat bovenaan de tijdenlijst stond. Bottas was de snelste (1:24.679) met vlak daarachter Hamilton (1:24.738) en Verstappen (1:24.765). Daniil Kvyat was in de Toro Rosso in de openingsfase een opvallende naam op de vierde plaats. De Ferrari-coureurs Charles Leclerc en Sebastian Vettel waren terug te vinden op de zevende en negende plaats. Alleen Nico Hulkenberg moest, door een elektronisch probleem, lang wachten op een snelle ronde. Twintig minuten voor het verstrijken van de sessie kon hij pas naar buiten.

Ferrari

Met nog een half uur op de klok was ook Ferrari in de top van de tijdenlijst te vinden. Vettel en Leclerc schoven naar de tweede en derde plaats. De top vijf zat erg dicht bij elkaar. Het verschil tussen de snelste tijd van Hamilton en de vijfde tijd van Bottas was slechts 0.267 seconde. Verstappen stond er ook goed bij met een vierde tijd. Zijn teamgenoot Pierre Gasly moest meer tijd toegeven. De Fransman was op de achtste plaats terug te vinden met een achterstand van ruim 1,3 seconden op de snelste tijd. Kimi Raikkonen en Kvyat waren sneller dan de Red Bull-coureur.

Code rood

Alexander Albon was de eerste coureur met een crash. Hij veroorzaakte met nog 22 minuten te gaan de eerste code rood door de muur te raken. De Toro Rosso-coureur kon met een beschadigde auto nog wel op eigen kracht naar de pits. Niet veel later wist Bottas zijn auto wel net uit de muur te houden na een spectaculaire spin.

Williams

Voor Williams was het geen lekkere eerste sessie. Het team uit Grove was met Robert Kubica (4,3 seconden) en George Russell (5,1 seconden) veel te langzaam. Het gat met de achttiende plaats was bijna twee seconden. Het middenveld zat zoals verwacht dicht bij elkaar. Het verschil tussen de zesde en vijftiende plaats was slechts 0,4 seconde.

Uitslag VT1 Australië:

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden