VT1 Bahrein: Ricciardo snelste, geen tijd stilgevallen Verstappen

AP-1V9DGF8JW2111_news

Daniel Ricciardo heeft vrijdag tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Bahrein de snelste tijd genoteerd. De Australiër was drie tienden sneller dan Valtteri Bottas en Kimi Raikkonnen. Sebastian Vettel noteerde de vierde tijd, gevolgd door Lewis Hamilton. Max Verstappen viel aan het begin van de sessie stil met een elektronisch probleem en kwam daarna niet meer in actie. 

De training was slechts een paar minuten oud toen Verstappen over de boordradio meldde dat hij zijn turbo kon horen. Vervolgens verloor de Red Bull-coureur snelheid en kon hij niet meer accelereren. Verstappen kreeg de opdracht om zo ver mogelijk door te rijden richting de pits. Toen zijn auto volledig was stilgevallen duwde hij zijn RB14 met enkele marshalls eigenhandig terug naar de pitbox.

Red Bull meldde halverwege de training dat Verstappen te maken had met een elektrisch probleem. De monteurs waren druk aan het werk, maar kregen het niet meer voor elkaar om hem nog de baan op te sturen. Het probleem zou voorafgaand aan de tweede vrije training, die om 17.00 uur van start gaat, verholpen moeten zijn.

Grip

Niet alleen Verstappen had problemen, meerdere coureurs waren aan het zoeken naar grip. Zo gingen Charles Leclerc en Lance Stroll in de rondte. Beide rijders konden hun weg zonder schade vervolgen.

Vooraan deelden Mercedes en Ferrari het grootste gedeelte van de training de lakens uit. Ricciardo had pas acht rondjes gereden toen hij in zijn eerste run op soft - met nog een kwartier te gaan - de snelste tijd noteerde. Naast Ricciardo reden ook beide Ferrari- en Mercedes-coureurs hun snelste ronde op de zachte band.

Kunstlicht

Anders dan de tweede vrije training, werd de openingssessie volledig in het daglicht afgewerkt. Omdat de race en kwalificatie grotendeels in het kunstlicht worden verreden, is de tweede training een stuk representatiever.

portier-cove-700x467
Het nieuwe stuk land links, met midden boven de tunnelingang van het circuit.

[php slug=zweeler]

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen