VT1 Grand Prix van Spanje: Bottas snelste, Verstappen 3de

310a-d67a-4269-4cefae4bfcb0_bef78270e3081aa65de55f84d9e0a7d175b78f30

Het was heet, heter, heetst tijdens de eerste vrije training op het circuit de Barcelona-Catalunya in Spanje. Met een graad of 28 en een paar kleine wolkjes reden de coureurs hun programma. Uiteindelijk was Bottas het snelst gevolgd door Hamilton en Verstappen.

Voor Formule 2-coureur Roy Nissany was het een bijzondere vrije training. Hij mocht namelijk voor het eerst plaats nemen in de Williams-bolide. De Israëliër, die tevens ook testcoureur bij het team van Williams is, reed de eerste vrije training in de auto van Russell.

Nissany
(c) Formula1.com

Ook voor Sergio Perez was het een memorabel moment. Hij mocht namelijk voor het eerst sinds twee weken weer in zijn bolide plaats nemen. Perez had namelijk het coronavirus opgelopen waardoor hij in isolatie moet. De afgelopen twee weken hield de Duitser Nico Hülkenberg zijn stoeltje warm. Gisteren werd bekend dat Perez negatief getest heeft, wat betekent dat hij het virus niet meer onder de leden heeft.

Heet onder je kont

De vrije training begon gemoedelijk. Veel coureurs reden even een installatierondje en doken daarna de pits weer in. Het bleef dan ook vrij rustig op de baan tot Latifi via de boordradio aan zijn team liet weten dat het een beetje erg heet werd. "Even ter referentie, onder mijn kont wordt het om de een of andere reden behoorlijk heet", riep de Canadees naar zijn team.

Met nog een uur te gaan zijn het achtereenvolgend Bottas, Ricciardo en Perez die de snelste tijden achter hun naam hebben staan. Verstappen heeft op dat moment de vijfde tijd achter zijn naam staan. Deze tijd heeft hij neergezet op de harde band waar de top vier hun snelle tijd heeft neergezet op de medium-of de zachte band.

"No power"

Het team van AlphaTauri is ondertussen druk aan het sleutelen aan de bolide van Gasly. En met nog een klein halfuur te gaan en Gasly die de baan weer opkomt, spint Nissany in bocht tien. Vlak daarna moet ook Albon gedwongen de pits in. "No power, no power", roept de Britse-Thai over de boordradio waarna het team roept dat hij de auto rustig naar de pits moet rijden, omdat er mogelijk een probleem is. Verstappen laat ondertussen op de softband de derde tijd achter zijn naam noteren.

Bij Albon lijkt het gelukkig wel mee te vallen, want met nog een kwartier te gaan, rijdt hij weer op de baan. Mercedes-coureur Bottas heeft ondertussen een bijzondere aanvaring op de baan. Hij had namelijk een aanrijding met een vogel die hem bijna tegen zijn helm raakte. De Ferrari's doen het tijdens deze eerste vrije training trouwens ook helemaal niet verkeerd. Leclerc en Vettel hebben namelijk de vierde en de vijfde tijd achter hun naam staan. Ook Albon is een stuk gelukkiger met zijn auto, met name de balans is best goed, zo roept hij naar zijn team.

https://twitter.com/F1/status/1294215449157279747

Aan het einde van VT1 zijn het achtereenvolgend Bottas, Hamilton en Verstappen die de top 3 van snelste tijden hebben neergezet. Ook vanmiddag zal Grand Prix Radio je op de hoogte houden van het laatste nieuws omtrent de tweede vrije training!

EfX_F1FXkAIDLYD-700x394
(c) Formula1.com

Lees ook: Ricciardo gaat weddenschap met Renault-teambaas Abiteboul aan

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden