VT1 Sotsji: Max Verstappen op P3 , Mercedes P1 en P2

M281671

Het was al een beetje te verwachten, maar Mercedes was tot dusver nog niet te bereiken voor de concurrentie in VT1. Hoewel Max Verstappen het gat met wk-concurrent Lewis Hamilton wist te houden op maar 0.016 van een seconde, waren het de Silver Arrows die P1 en P2 bezet hielden in de vrijdagochtend training op Sotsji.

VT1 in Sotsji zit er weer op en de Mercedes-bolides hebben het tot dusver prima voor elkaar. Valtteri Bottas pakte een comfortabele P1 en reed zich twee tienden los van teamgenoot Lewis Hamilton, die op zijn beurt nog geen voorvleugellengte voorsprong heeft op de jagende Max Verstappen die maar 0.016s te kort komt op de Brit. Ferrari leek er redelijk bij te zitten, maar het gat met de concurrenten erboven was nog aanzienlijk groot.

Zachte band

In het begin van de sessie waren het deze rode bolides die snel gingen op de zachte band, terwijl Mercedes en Sergio Pérez beiden de sessie begonnen op de harde band. Max Verstappen opende de sessie door op de rode band een vierde tijd te noteren, maar het gat was hier nog ruim negen tiende op zijn voorgangers. Later zou de Nederlander zijn tijd wat aanscherpen en de uiteindelijke derde plek achter de Mercedessen veiligstellen.

SI202109240104_hires_jpeg_24bit_rgb-700x471
Foto: Red Bull Content Pool (Rudy Carezzevoli/Getty Images)

Wie nog meer opviel was, hoe kan het ook anders, Pierre Gasly. Met een uiteindelijk zesde tijd parkeerde hij de Alpha Tauri tussen de beide Ferrari's in op P6. Met Charles Leclerc op P4 en Sainz op plek zeven zal hij dit weekend wellicht de strijd aan kunnen gaan voor de plek 'best of the rest'.

Eindklassering

De vijfde plek was voor Sebastian Vettel. De Duitser kent een goede periode in het seizoen en presteert als de beste. Hij haalde ook nu weer alles uit de auto en laat zien waarom hij een viervoudig wereldkampioen is. De vraag is nu alleen of hij dit alleen in VT1 heeft laten zien of dat hij dit het gehele weekend vast kan houden en het ook kan laten zien in de race?

De top tien werd in VT1 afgesloten door Norris op P8, Pérez op P9 en Alonso op P10. Beide Haas-bolides sloten het veld af, waarbij Mick Schumacher de rode lantaarn droeg. Beide Williams coureurs zaten hier net voor. Ricciardo heeft na zijn winst in Monza de vorm nog niet helemaal te pakken en klasseerde op P14.

Lees meer: Haas houdt Schumacher en Mazepin in 2022

Lees meer: Grand Prix van Miami bevestigt datum voor 2022

Lees meer: Tijdschema voor de Grand Prix van Rusland

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden