VT2 Brazilië: Verstappen lang in pits door olielek, Bottas snelste

Max-Verstappen-Sao-Paolo-1

Valtteri Bottas heeft tijdens de tweede vrije training op Interlagos de snelste tijd genoteerd. De Fin was drie duizendsten sneller dan teamgenoot Lewis Hamilton en bleef Sebastian Vettel zeven honderdsten voor. Max Verstappen kampte met een olielek en stond de helft van de training binnen.

De sessie was net begonnen toen Nico Hülkenberg met een harde crash voor een code rood zorgde. De Duitser verloor bij het opkomen van het rechte stuk de controle over zijn Renault en eindigde in de vangrail.

Verstappen kwam pas na vijftig minuten voor het eerst de baan op. De Nederlander verloor vanwege zijn olielek flink wat tracktime. Vervolgens reed hij een korte run (vijf rondes) op softs en een nog kortere run (drie rondes) op supersofts.

Tijdens die laatste run klokte Verstappen zijn persoonlijk snelste tijd, maar werd hij in het laatste gedeelte wel flink opgehouden door de Williams van Lance Stroll. Bij het meetpunt van de tweede sector was Verstappen slechts een paar duizendsten langzamer dan de snelste tijd van Bottas, dus zijn vijfde plaats geeft geen reëel beeld van de verhoudingen in deze sessie.

Verstappen legde uiteindelijk 28 rondes af. Ter vergelijking: Bottas ging 48 keer het circuit rond.

De derde vrije training gaat zaterdag om 15.00 uur van start. Later op de dag volgt om 18.00 uur de kwalificatie.

15417747507842051132840-700x394
(c) FIA.com

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen