VT2 Grand Prix van Spanje: Hamilton snelste, Verstappen derde

M239055

Zojuist is de tweede vrije training verreden op het Spaanse circuit de Barcelona-Catalunya. Lewis Hamilton reed met een 1:16.883 de snelste tijd van de training. De Brit was twee tienden sneller dan teamgenoot Valtteri Bottas. Max Verstappen was met 1:17.704 de snelste achter de Mercedes-coureurs.

Het was Lando Norris die na het groene licht als eerste de pitsstraat uitreed. De Brit begon, net als veel andere coureurs, de training op de medium band. Naast de medium werd ook de harde band door veel coureurs gebruikt aan het begin van de tweede vrije training. Na een half uur was Hamilton met een tijd van 1:17.970 de snelste. Deze tijd was 0.422 seconden sneller dan de tijd van Verstappen, en 0.620 seconden sneller dan teamgenoot  Bottas. Bottas reed echter op harde banden, terwijl Hamilton en Verstappen op mediums reden.

De Fin was, met nog een uur te gaan, de eerste coureur die gebruik maakte van de zachte band. Hij noteerde op dat moment meteen de snelste tijd (1:17.170). Het voorbeeld van de Mercedes-coureur werd gevolgd door de rest van de coureurs. De tijd van Bottas werd daardoor snel verbeterd door Hamilton. De Brit reed een tijd van 1:16.883, en was daarmee 0.287 seconden sneller. Verstappen was op de zachte band de snelste achter de twee Mercedes-coureurs. Het gat naar Hamilton was 0.821 seconden.

Veel coureurs reden na een snelle ronde op de zachte band meerdere langzame ronden om af te koelen. Dit kan te maken hebben gehad met de hoge temperatuur. De temperatuur van het asfalt liep op een gegeven moment op tot 50 graden Celsius. Naast de hoge temperatuur viel in dit deel van de training ook Romain Grosjean op. De Fransman reed in zijn Haas de vijfde tijd. Teamgenoot Magnussen reed de zestiende tijd en was zes tienden langzamer.

Na een uur trainen begonnen de coureurs met de race simulaties. Zowel op de zachte band als op de medium band reed Verstappen tijden die in de buurt kwamen bij de tijden van Hamilton. De Nederlander en de Brit reden tijden bovenin de 1:22. Het lijkt er dus op dat Verstappen Mercedes bij kan houden. Desalniettemin waren de Mercedes-coureurs over één ronde flink sneller. De coureurs komen morgen om 12:00 uur weer in actie tijdens de laatste vrije training.

EfX_F1FXkAIDLYD-700x394
(c) Formula1.com

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden