D9koWWtXkAAXLn_

Lewis Hamilton heeft in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Singapore de snelste tijd neergezet. De Brit was een tiende sneller dan Max Verstappen. Sebastian Vettel zette de derde tijd op de klokken.

Het begin van de tweede vrije training op het Marina Bay Street Circuit werd door de coureurs gebruikt om een groot aantal ronden te rijden. We zagen dan ook veel verschillende bandencompounds op de baan. Lewis Hamilton was het eerste half uur de snelste op de baan. De Brit reed op de medium band naar een 1:39.991. Verstappen volgde op ruim een halve seconde op de tweede plaats. Hij reed echter op het hardste rubber. De teamgenoot van de Nederlander, Alexander Albon, was de eerste in de sessie die schade reed. Hij beschadigde zijn voorvleugel.

Met nog vijftig minuten op de klok stapten de topteams over naar de zachtste band. Hamilton en Verstappen waren wederom snel. Hamilton verbeterde de snelste tijd naar 1:38.773 en Verstappen volgde op ruim een tiende van een seconde. Daarmee waren ze beiden een seconde sneller dan hun teamgenoot.

Vettel en Leclerc kwamen ook niet aan de tijd van Hamilton en zij moesten in eerste instantie genoegen nemen met een vijfde en zesde plaats op meer dan een seconde van de snelste tijd. Vettel wist in zijn tweede run op de rode band nog wel naar de derde plaats te klimmen, maar ook nu op ruime afstand van Hamilton. De Duitser kwam acht tienden van een seconde te kort.

Magnussen

Kevin Magnussen maakte zich tijdens de vrije training niet heel populair bij zijn concurrenten. Eerste hinderde hij Vettel in een snelle ronde en daarna had hij het aan de stok met Sergio Perez.

Uitslag tweede vrije training:

vt2singapore-700x394
(c) Formula1.com

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen