D6MxbpGWkAEzNVu

De tweede vrije training voor de Grand Prix van Spanje is opnieuw een prooi geworden voor Valtteri Bottas. De Finse coureur van Mercedes klokte net als in de eerste sessie de snelste tijd, voor teamgenoot Lewis Hamilton en Ferrari-coureur Charles Leclerc.

Max Verstappen verscheen in deze training al snel op de baan met een volledig nieuwe krachtbron achterin zijn RB15. De PU (power unit) werd vervangen nadat de Nederlander in de openingssessie lange tijd stilstond met een olielek. Na een vroege installatieronde in VT2 verdween Verstappen weer in de garage voor verder afstelwerk.

Magnussen snel met 'oude' Haas VF-19

Kevin Magnussen ondertussen klokte een eerste tijd: 1:19.481. De Deen Haas-coureur moet het in de voorbereiding op de derde vrije training en kwalificatie morgen doen met de oude VF-19. Haas heeft er voor gekozen om de meegebrachte updates vandaag alleen op de auto van Romain Grosjean uit te proberen.

D6NelYEXsAMkOtv
De nieuwe, complexe barge boards van de Haas VF-19 (c) Formula 1

Lang bleef de tijd van Magnussen niet staan: Sebastian Vettel (op de gele band) verbeterde de snelste tijd al gauw naar 1:18.546, terwijl ook Charles Leclerc sterk kwam opzetten.

Mercedes en Verstappen lang in de garage

Al deze tijd bleven beide Mercedessen en Verstappen in de garage. Pas na twintig minuten kwamen de Nederlander en ook Hamilton en Bottas de baan op. Die laatste noteerde direct de snelste tijd: 1:18.259 en ook de Nederlander was direct snel. Verstappen reed op de gele band een 1:18.605.

Zilverpijlen delen gevoelige tik uit

Echt hard ging het echter pas in de tweede helft van deze tweede sessie. Bij Mercedes was men inmiddels overgestapt op de softs en dat was direct te merken. Bottas noteerde een 1:17.284 en Hamilton kwam tot een 1:17.333. De Zilverpijlen pakten daarmee P1 en P2 voor beide Ferrari's die drie tienden langzamer waren. Verstappen was op dat moment vijfde met 1:18.035. Met nog twintig minuten te gaan schakelden de meeste teams over op racesimulaties waardoor waardoor er geen tijden meer werden verbeterd.

Tijdenlijst tweede vrije training Grand Prix van Spanje:

D6NnWlSWwAIBPWn
(c) Formula 1

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden